Konu
:
Taze Fasulye Kavurması
Yalnız Mesajı Göster
Taze Fasulye Kavurması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Fasulye Kavurması
Taze Fasulye Kavurması Tarifi - Taze Fasulye Kavurması Yapılışı - Taze Fasulye Kavurması Malzemeleri
Malzemeler
Yarım kilo fasulye
1 orta boy soğan
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
kırmızıbiber, pulbiber,tuz
Hazırlanışı
Eğer fasulyeleriniz ensiz ise normal uzunlukta kırın eğer enli yani çalı fasulye ise boyuna ikiye böldükten sonra fasulyeleri kırın
Daha sonra tencereye sıvı yağı koyarak kestiğiniz soğanları pembeleşinceye kadar kavuru ve küçük küçük doğradığınız biberleri ilave edin biberler kavrulduktan sonra kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri, salça, tuz ve baharatları ekleyin
1-2 dakika kavurduktan sonra yıkanmış fasulyeleri ilave edin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte zaman zaman karıştırarak pişirin
Fasulye sulanmamış ise 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek pişirin
Tabanının tutmaması için sık sık suyunu kontrol etmelisiniz
Ancak bu yemek sulu bir yemek değildir
Su miktarının çok olmamasına dikkat edin
Pişen fasulyelerin üzerine iki adet yumurtayı kırın, karıştırmadan kapağını kapatın
yumurtalar piştikten sonra isteğe göre karıştırıp servis edin ya da karıştırmadan servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul