Konu
:
Vejetaryen Taze Barbunya Fasulyesi
Yalnız Mesajı Göster
Vejetaryen Taze Barbunya Fasulyesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vejetaryen Taze Barbunya Fasulyesi
Vejetaryen Taze Barbunya Fasulyesi Tarifi - Vejetaryen Taze Barbunya Fasulyesi Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
1 kg taze barbunya fasulyesi
3 büyük soğan
3 büyük olgun domates
12 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
3/4 bardak sıvıyağ (zeytinyağı tercih edilmelidir)
1 bardak su
Barbunya fasulyelerini ayıklayıp içlerini çıkarınız ve 15 dakika haşlayınız
Soğanları çok küçük doğrayıp yağla birlikte tencereye koyun
ve pembeleşene kadar karıştırın
Sonra soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve
küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyerek 5 dakika kadar pişirin
Haşlanmış barbunyaları, sarmısakları, tuz ve şekeri ve suyunu koyup üstünü
kapatarak yarım saat kadar ya da barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin
ama çok pişip de lapa gibi olmamalıdır,
eğer gerekirse biraz daha su eklemelisiniz
Oda sıcaklığında bol maydanozla servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul