Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Taze Barbunya Fasulyesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Taze Barbunya Fasulyesi



Vejetaryen Taze Barbunya Fasulyesi Tarifi - Vejetaryen Taze Barbunya Fasulyesi Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


1 kg taze barbunya fasulyesi

3 büyük soğan

3 büyük olgun domates

12 diş sarımsak

1,5 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

3/4 bardak sıvıyağ (zeytinyağı tercih edilmelidir)

1 bardak su


Barbunya fasulyelerini ayıklayıp içlerini çıkarınız ve 15 dakika haşlayınız

Soğanları çok küçük doğrayıp yağla birlikte tencereye koyun

ve pembeleşene kadar karıştırın

Sonra soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve

küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyerek 5 dakika kadar pişirin

Haşlanmış barbunyaları, sarmısakları, tuz ve şekeri ve suyunu koyup üstünü

kapatarak yarım saat kadar ya da barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin

ama çok pişip de lapa gibi olmamalıdır,

eğer gerekirse biraz daha su eklemelisiniz

Oda sıcaklığında bol maydanozla servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla