Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Ekşili Kuru Börülce

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Ekşili Kuru Börülce



Ekşili Kuru Börülce Tarifi - Ekşili Kuru Börülce Yapılışı - Ekşili Kuru Börülce Nasıl Yapılır - Ekşili Kuru Börülce Malzemeleri

Malzemeler :

Kuru börülcesi 2 Su Bardağı

Komili Sızma zeytinyağı

2 Çorba Kaşığı

Sarımsak 5 Diş

Limonsuyu 1/2

Dereotu 1/2 Demet

Su 1 Su Bardağı

Tuz- çekilmiş karabiber


YAPILIŞI:

1- Akşamdan ıslatılmış olan börülcecleri ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın Taze soğanları ince ince kıyınsarımsakları halka halka doğrayındereotunu kıyın

2- Bir tencereye Komili Sızma zeytinyağını ve kıyılmış sarımsakları koyup kavurun İçine haşlanmış börülceleri ilave edin

3- Daha sonra içne suyu ilave edin Börülceler kaynamaya başlayıp yumuşayınca limon suyunu, tuzunu , çekilmiş karabiberi atıp orta hararetli ateşte su börülcelerin hizasına gelene kadar pişirin

4- Üzerine kıyılmış dereotu serpip, limon dilimleri ile süsledikten sonra soğutup, servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla