Konu
:
Zeytinyağlı Ekşili Kuru Börülce
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Ekşili Kuru Börülce
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Ekşili Kuru Börülce
Ekşili Kuru Börülce Tarifi - Ekşili Kuru Börülce Yapılışı - Ekşili Kuru Börülce Nasıl Yapılır - Ekşili Kuru Börülce Malzemeleri
Malzemeler :
Kuru börülcesi 2 Su Bardağı
Komili Sızma zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı
Sarımsak 5 Diş
Limonsuyu 1/2
Dereotu 1/2 Demet
Su 1 Su Bardağı
Tuz- çekilmiş karabiber
YAPILIŞI:
1- Akşamdan ıslatılmış olan börülcecleri ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın
Taze soğanları ince ince kıyın
sarımsakları halka halka doğrayın
dereotunu kıyın
2- Bir tencereye Komili Sızma zeytinyağını ve kıyılmış sarımsakları koyup kavurun
İçine haşlanmış börülceleri ilave edin
3- Daha sonra içne suyu ilave edin
Börülceler kaynamaya başlayıp yumuşayınca limon suyunu, tuzunu , çekilmiş karabiberi atıp orta hararetli ateşte su börülcelerin hizasına gelene kadar pişirin
4- Üzerine kıyılmış dereotu serpip, limon dilimleri ile süsledikten sonra soğutup, servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul