Yalnız Mesajı Göster

Soya Kıymalı Pazı Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soya Kıymalı Pazı Dolması



Soya Kıymalı Pazı Dolması Tarifi - Soya Kıymalı Pazı Dolması Nasıl Yapılır - Soya Kıymalı Pazı Dolması Malzemeleri



Malzeme Listesi


1 Çay Bardağı Soya Kıyması (ya da Soya Eti)

1 Yemek Kaşığı Salça

1 Kilogram Pazı

1 Su Bardağı Pirinç

3 Adet Soğan (Rendelenmiş)

5 Dal Dereotu

1 Çay Bardağı Sıvı Yağ

1 Çay Kaşığı Nane

2 Tatlı Kaşığı Köfte Baharatı

2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Yemek Kaşığı Biber Salçası

2 Çay Kaşığı Tuz


Soya Kıymalı Pazı Dolması Nasıl Yapılır?


1 Soya kıymasını 1 çay bardağı kaynamış su ile karıştırıp iyice suyunu çekip şişmesi için beklemeye alın


2 Pazı yapraklarını tuzlu suda haşlayın ancak haşlarken yaprakların tencerenin içerisinde çok fazla karışmamasına özen gösterin Sararken işinizi kolaylaştıracaktır


3 Soğanları yemeklik doğrayın


4 Pirinçleri yıkayıp 10 dakika kadar suda şişmeleri için bekletin


5 Dereotunu yıkayıp suyunu süzdükten sonra ince ince doğrayın


6 Derince bir kabun içerisinde soya kıyması, soğan, iyice süzdüğünüz pirinç, dereotu, nane, nar ekşisi, biber salçası, sıvı yağ, karabiber, tuz ve köfte baharını iyice karıştırıp harcınızı hazırlayın


7 Haşlanmış yaprakları ılıttıktan sonra kaşık yardımı ile içlerini doldurup iki yandan katlayıp sigara gibi sarıp nizami bir şekilde tencereye dizin


8 Ayrı bir kasede sıvı yağ, domates salçası ve 1,5 bardak oda sıcaklığındaki suyu karıştırıp tencerede dizili olan dolmaların üzerine dökün


9 Dolmalar kaynarken açılıp bozulmasın diye ters çevrilmiş bir tabağı tenrenin içerisine dolmaların üzerine kapatın


10 Kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra yoğurtla birlikte servise alabilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla