06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soya Kıymalı Pazı Dolması
Soya Kıymalı Pazı Dolması Tarifi - Soya Kıymalı Pazı Dolması Nasıl Yapılır - Soya Kıymalı Pazı Dolması Malzemeleri
Malzeme Listesi
1 Çay Bardağı Soya Kıyması (ya da Soya Eti)
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Kilogram Pazı
1 Su Bardağı Pirinç
3 Adet Soğan (Rendelenmiş)
5 Dal Dereotu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Kaşığı Nane
2 Tatlı Kaşığı Köfte Baharatı
2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
2 Çay Kaşığı Tuz
Soya Kıymalı Pazı Dolması Nasıl Yapılır?
1 Soya kıymasını 1 çay bardağı kaynamış su ile karıştırıp iyice suyunu çekip şişmesi için beklemeye alın
2 Pazı yapraklarını tuzlu suda haşlayın ancak haşlarken yaprakların tencerenin içerisinde çok fazla karışmamasına özen gösterin Sararken işinizi kolaylaştıracaktır
3 Soğanları yemeklik doğrayın
4 Pirinçleri yıkayıp 10 dakika kadar suda şişmeleri için bekletin
5 Dereotunu yıkayıp suyunu süzdükten sonra ince ince doğrayın
6 Derince bir kabun içerisinde soya kıyması, soğan, iyice süzdüğünüz pirinç, dereotu, nane, nar ekşisi, biber salçası, sıvı yağ, karabiber, tuz ve köfte baharını iyice karıştırıp harcınızı hazırlayın
7 Haşlanmış yaprakları ılıttıktan sonra kaşık yardımı ile içlerini doldurup iki yandan katlayıp sigara gibi sarıp nizami bir şekilde tencereye dizin
8 Ayrı bir kasede sıvı yağ, domates salçası ve 1,5 bardak oda sıcaklığındaki suyu karıştırıp tencerede dizili olan dolmaların üzerine dökün
9 Dolmalar kaynarken açılıp bozulmasın diye ters çevrilmiş bir tabağı tenrenin içerisine dolmaların üzerine kapatın
10 Kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra yoğurtla birlikte servise alabilirsiniz
Afiyet Olsun  
|
|
|