Yalnız Mesajı Göster

Kabak Kalyesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Kalyesi



Kabak Kalyesi Tarifi - Kabak Kalyesi Nasıl Yapılır - Kabak Kalyesi Malzemeleri



Malzeme Listesi


3 Adet Soğan

3 Adet Domates

1 Kilogram Kabak

1 Çay Kaşığı Tuz

8 Diş Sarımsak

3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

3 Dal Dereotu


Kabak Kalyesi Nasıl Yapılır?


1 Soğanları yarım ay şeklinde piyazlık doğrayıp yayvan bir tencerenin dibine dizin


2 Domateslerin kabuklarını doyup söğüş dilimledikten sonra soğanların üzerine dizin


3 Kabakları önce diklemesine ikiye bölün ardından enlemesine çok ince olmayacak şekilde dilimleyip kabakları da domateslerin üzerine dizin


4 Sarımsakları soyup dilimlemeden tencereye ekleyin


5 Tuz ve karabiber ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin


6 Yemeğiniz pişerken dereotlarını güzelce yıkayıp kıyın


7 Servise almadan önce üzerine bolca dereotu serpiştirin

Not:


1 Yoğurt kabak yemeklerinin vazgeçilmezlerinden biri olduğu için yemeğinizin üzerine önce yoğurt sonra dereotu ekleyip bu şekilde servise alabileceğiniz gibi ayrı bir kapta yoğurt ile birlikte de sunabilirsiniz


2 Yemeği hazırlarken su eklemenize gerek yok, domates ve kabak kendi sularını bıkaracakları için kısık ateşte çok lezzetli olacaktır


3 Ayrıca yine zevkinize göre yemeğinizi pişirirken içerisine yuvarlak dilimlenmiş 1 adet havuç da ekleyebilirsiniz Havuç geç pişeceğinden, rendeledikten sonra soğanla birlikte kavurun


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla