Konu
:
Zeytinyağlı Börülce Pilaki
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Börülce Pilaki
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Börülce Pilaki
Börülce Pilaki Tarifi - Börülce Pilaki Yapılışı - Börülce Pilaki Nasıl Yapılır - Börülce Pilaki Malzemeleri
Malzemeler :
Kuru börülce 2 Su Bardağı
Komili sızma zeytinyağı 1 Çay Bardağı
Patates 1 Adet
Havuç 1 Adet
Çarliston biber 1 Adet
Soğan 2 Adet
Sarımsak 4-5 Diş
Salça 1 Çorba Kaşığı
Toz şeker 1 Çorba Kaşığı
Dereotu 1/2 Demet
Limonsuyu ½
Tuz- çekilmiş karabiber
YAPILIŞI:
1- Akşamdan ıslatılmış olan börülcecleri ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın
Soğanı rendeleyin veya makinadan geçirin
Havucun kabuğunu kazıdıktan sonra Halka halka doğrayın
Patatesin kabuklarını soyup, küçük halkalar halinde doğrayın
2- Bir tencereye Komili Sızma zeytinyağını, doğranmış havucu,kıyılmış sarımsakları ve soğanı koyup kavurun
Yarım su bardağı su ile sulandırılmış salçayı koyup 1-2 kez daha karıştırın, 2 bardak su koyun
Kaynamaya bırakın
3- Haşlanan ve süzülen börülceleri ve doğranmış patatesleri ilave edin
Çarliston biberi bütün olarak atıp karıştırın
Suyu az gelirse su ilave edin Börülceler kaynamaya başlayıp yumuşayınca limon suyunu, tuzunu , çekilmiş karabiberi ve toz şekerini atıp orta hararetli ateşte su börülcelerin hizasına gelene kadar pişirin
4- Üzerine kıyılmış dereotu serpin
Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarıp servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul