Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Börülce Pilaki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Börülce Pilaki



Börülce Pilaki Tarifi - Börülce Pilaki Yapılışı - Börülce Pilaki Nasıl Yapılır - Börülce Pilaki Malzemeleri

Malzemeler :

Kuru börülce 2 Su Bardağı

Komili sızma zeytinyağı 1 Çay Bardağı

Patates 1 Adet

Havuç 1 Adet

Çarliston biber 1 Adet

Soğan 2 Adet

Sarımsak 4-5 Diş

Salça 1 Çorba Kaşığı

Toz şeker 1 Çorba Kaşığı

Dereotu 1/2 Demet

Limonsuyu ½

Tuz- çekilmiş karabiber


YAPILIŞI:

1- Akşamdan ıslatılmış olan börülcecleri ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın Soğanı rendeleyin veya makinadan geçirin Havucun kabuğunu kazıdıktan sonra Halka halka doğrayınPatatesin kabuklarını soyup, küçük halkalar halinde doğrayın

2- Bir tencereye Komili Sızma zeytinyağını, doğranmış havucu,kıyılmış sarımsakları ve soğanı koyup kavurunYarım su bardağı su ile sulandırılmış salçayı koyup 1-2 kez daha karıştırın, 2 bardak su koyunKaynamaya bırakın

3- Haşlanan ve süzülen börülceleri ve doğranmış patatesleri ilave edinÇarliston biberi bütün olarak atıp karıştırınSuyu az gelirse su ilave edin Börülceler kaynamaya başlayıp yumuşayınca limon suyunu, tuzunu , çekilmiş karabiberi ve toz şekerini atıp orta hararetli ateşte su börülcelerin hizasına gelene kadar pişirin

4- Üzerine kıyılmış dereotu serpin Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarıp servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla