Yalnız Mesajı Göster

Fırında Kabak Şöleni

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kabak Şöleni



Fırında Kabak Şöleni Tarifi - Fırında Kabak Şöleni Yapılışı - Fırında Kabak Şöleni Malzemeleri




Malzemeler


250 gram kıyma

8 adet kabak

3 adet kuru soğan

Yarım demet dereotu

1 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)

Tuz, karabiber


Kabakları kızartmak için:

1 bardak sıvıyağı

4 çorba kaşığı un

3 adet yumurta

1 çorba kaşığı biber salçası

1 şişe soda

Tuz, karabiber


Hazırlanışı


Kıymayı 1 yemek kaşığı yağ ile suyunu çekene kadar pişirin Tuz ve karabiberi ekleyin Zar şeklinde doğranmış soğanları ilave edip, pişirmeye devam edin Ocaktan indirdikten sonra doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın Diğer tarafta kabakları uzunlamasına incecik dilimleyin Çukur bir kabın içinde yumurta ile unu çırpıp, tuz, karabiber, biber salçası ve sodayı ekleyip, boza kıvamına getirin Kabakları bu sosa batırıp, kızgın yağda kızartın Kağıt havlu üzerinde bekletip, fazla yağını alın Fırına dayanıklı cam kabın içine kabakları balık sırtı şeklinde dizin Üzerine kıymadan hazırladığınız harçtan dökün İkinci sıraya kabakları yine aynı şekilde dizin Kıymanın kalanını ve peynirin yarısını kabakların üzerine serpiştirin Üçüncü kata tekrar kabakları dizin ve üzerine kalan kaşar peynirini dökün 175 derece fırında 20 dakika hiç su koymadan pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla