Konu
:
Fırında Kabak Şöleni
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kabak Şöleni
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kabak Şöleni
Fırında Kabak Şöleni Tarifi - Fırında Kabak Şöleni Yapılışı - Fırında Kabak Şöleni Malzemeleri
Malzemeler
250 gram kıyma
8 adet kabak
3 adet kuru soğan
Yarım demet dereotu
1 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz, karabiber
Kabakları kızartmak için:
1 bardak sıvıyağı
4 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı biber salçası
1 şişe soda
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kıymayı 1 yemek kaşığı yağ ile suyunu çekene kadar pişirin
Tuz ve karabiberi ekleyin
Zar şeklinde doğranmış soğanları ilave edip, pişirmeye devam edin
Ocaktan indirdikten sonra doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın
Diğer tarafta kabakları uzunlamasına incecik dilimleyin
Çukur bir kabın içinde yumurta ile unu çırpıp, tuz, karabiber, biber salçası ve sodayı ekleyip, boza kıvamına getirin
Kabakları bu sosa batırıp, kızgın yağda kızartın
Kağıt havlu üzerinde bekletip, fazla yağını alın
Fırına dayanıklı cam kabın içine kabakları balık sırtı şeklinde dizin
Üzerine kıymadan hazırladığınız harçtan dökün
İkinci sıraya kabakları yine aynı şekilde dizin
Kıymanın kalanını ve peynirin yarısını kabakların üzerine serpiştirin
Üçüncü kata tekrar kabakları dizin ve üzerine kalan kaşar peynirini dökün
175 derece fırında 20 dakika hiç su koymadan pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul