Yalnız Mesajı Göster

Sulu Barbunya Yemeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sulu Barbunya Yemeği



barbunya nasıl pişirilir - barbunya yemeğinin tarifiMalzemeler:


Yarım kg barbunya

1 orta boy soğan

2-3 diş sarımsak

1 orta boy havuç

1 orta boy patates

2 tane orta boy domates

½ demet maydanoz

1 limon

yarım su bardağı zeytinyağı

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı Şeker¼

1yemek kaşığı salça

Tuz


Yapılışı:


Haşlanmış barbunya varsa dondurucuda o yada bir gece önceden ıslatılmış barbunyalarda olabilirSoğan patates ve havuçları soyup küp küp doğrayınTencerede yağ ile kavurun salçasını ekleyin kavruklayın sonra barbunyayı ve sarımsağı ekleyinBirazdaha karıştırarak kavurun ve suyunu ekleyip tuzunu ekleyip pişirinBarbunyalar çok ezilmesin

Servis tabağında maydonozla süsleyebilrinsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla