Konu
:
Kerevize Tavuk Kondu
Yalnız Mesajı Göster
Kerevize Tavuk Kondu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kerevize Tavuk Kondu
Kerevize Tavuk Kondu Tarifi - Kerevize Tavuk Kondu Yapılışı - Kerevize Tavuk Kondu Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kerevize Tavuk Kondu
Malzeme Listesi:
4 Kereviz
1 Tavuk Göğsü
1 Kase Mantar
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Çorba K
Biber Salçası
2 Çorba K
Biber Sos
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Su
Üzeri İçin:
Dilim Domates
Kaşar Peyniri
Hazırlanışı:
Kerevizleri soyup ortadan ikiye bölüyoruz
İç kısımlarını oyuyoruz
Alt kısmını biraz kesiyoruz
Tencereye diziyoruz
Biraz su döküyoruz
Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz
Kapağı kapalı olarak pişiriyoruz
Tavuk göğsünü kuş başı doğruyoruz
Sıvıyağ koyduğumuz bir tavaya tavukları koyup kavuruyoruz
Soğan ve sarımsağı doğrayıp tavuklarla beraber kavurmaya devam ediyoruz
Tavuklar suyunu saldıktan sonra, biber salçası, biber sos ve doğranmış mantarları katıp karıştırıyoruz
Altını kapatmaya yakın tuz ve karabiber ekliyoruz
Altını kapattıktan sonra bir kaç kereviz yaprağını ince bir şekilde doğrayıp katıyoruz
Pişen kerevizleri borcam bir kaba diziyoruz
Suyunu kenarlarına döküyoruz
Tavuklu harcımızı kerevizlerin içine paylaştırıyoruz
Üzerine dilim domates ve rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz
Önceden ısıtılmış 190 derecede fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz
Fırından çıkardıktan sonra ince doğranmış kereviz yaprakları ile servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul