Yalnız Mesajı Göster

Kerevize Tavuk Kondu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kerevize Tavuk Kondu



Kerevize Tavuk Kondu Tarifi - Kerevize Tavuk Kondu Yapılışı - Kerevize Tavuk Kondu Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kerevize Tavuk Kondu

Malzeme Listesi:


4 Kereviz

1 Tavuk Göğsü

1 Kase Mantar

1 Soğan

2 Diş Sarımsak

1 Çorba K Biber Salçası

2 Çorba K Biber Sos

Sıvıyağ

Tuz

Karabiber

Su


Üzeri İçin:

Dilim Domates

Kaşar Peyniri


Hazırlanışı:


Kerevizleri soyup ortadan ikiye bölüyoruz İç kısımlarını oyuyoruz Alt kısmını biraz kesiyoruz Tencereye diziyoruz Biraz su döküyoruz Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz


Kapağı kapalı olarak pişiriyoruz Tavuk göğsünü kuş başı doğruyoruz Sıvıyağ koyduğumuz bir tavaya tavukları koyup kavuruyoruz Soğan ve sarımsağı doğrayıp tavuklarla beraber kavurmaya devam ediyoruz


Tavuklar suyunu saldıktan sonra, biber salçası, biber sos ve doğranmış mantarları katıp karıştırıyoruz Altını kapatmaya yakın tuz ve karabiber ekliyoruz Altını kapattıktan sonra bir kaç kereviz yaprağını ince bir şekilde doğrayıp katıyoruz


Pişen kerevizleri borcam bir kaba diziyoruz Suyunu kenarlarına döküyoruz Tavuklu harcımızı kerevizlerin içine paylaştırıyoruz Üzerine dilim domates ve rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz


Önceden ısıtılmış 190 derecede fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra ince doğranmış kereviz yaprakları ile servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla