Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Zeytinyağlı Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Zeytinyağlı Enginar



Mantarlı Zeytinyağlı Enginar Tarifi - Mantarlı Zeytinyağlı Enginar Yapılışı - Mantarlı Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır - Oktay Usta Mantarlı Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler :


6 Adet Konserve Enginar

6 Mantar

3 Patates

2 Havuç

1 Soğan

1 Su B Bezelye

Dereotu

Limon

Zeytinyağı

Tuz

Şeker

Su


Hazırlanışı :


Soğanı doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz Havucu soyup doğruyoruz Soğana ekliyoruz Mantarları bütün olarak ekleyip biraz daha kavuruyoruz


Patatesleri küp küp doğrayıp ekliyoruz Konserve enginarları yıkayıp bütün olarak koyuyoruz


Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz Tuzunu ekliyouz Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ve biraz şeker koyuyoruz Kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişiriyoruz


Pişen enginarları servis tabağına alıyoruz Limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kasede karıştırıp enginarların üzerine döküyoruz Patates ve havuçları ezip püre haline getiriyoruz


Şanti torbasına koyup enginarın ortasına sıkıyoruz Üzerine haşlanmış bezelye koyuyoruz


Mantarları kapak olarak üzerine kapatıyoruz Dereotunu ince bir şekilde doğrayıp üzerine serpiyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla