Konu
:
Mantarlı Zeytinyağlı Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Zeytinyağlı Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Zeytinyağlı Enginar
Mantarlı Zeytinyağlı Enginar Tarifi - Mantarlı Zeytinyağlı Enginar Yapılışı - Mantarlı Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır - Oktay Usta Mantarlı Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler :
6 Adet Konserve Enginar
6 Mantar
3 Patates
2 Havuç
1 Soğan
1 Su B
Bezelye
Dereotu
Limon
Zeytinyağı
Tuz
Şeker
Su
Hazırlanışı :
Soğanı doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz
Havucu soyup doğruyoruz
Soğana ekliyoruz
Mantarları bütün olarak ekleyip biraz daha kavuruyoruz
Patatesleri küp küp doğrayıp ekliyoruz
Konserve enginarları yıkayıp bütün olarak koyuyoruz
Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz
Tuzunu ekliyouz
Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ve biraz şeker koyuyoruz
Kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişiriyoruz
Pişen enginarları servis tabağına alıyoruz
Limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kasede karıştırıp enginarların üzerine döküyoruz
Patates ve havuçları ezip püre haline getiriyoruz
Şanti torbasına koyup enginarın ortasına sıkıyoruz
Üzerine haşlanmış bezelye koyuyoruz
Mantarları kapak olarak üzerine kapatıyoruz
Dereotunu ince bir şekilde doğrayıp üzerine serpiyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul