Konu
:
Kabaklı Beykoz Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Beykoz Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Beykoz Kebabı
Kabaklı Beykoz Kebabı Tarifi - Kabaklı Beykoz Kebabı Yapılışı - Kabaklı Beykoz Kebabı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kabaklı Beykoz Kebabı
Malzemeler :
5 Kabak
300 Gr
Kuzu Eti
2 Defne Yaprağı
1 Çorba K
Domates Salçası
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
Tane Karabiber
Sıvıyağ
2 Domates
2 Biber
Tuz
Su
Hazırlanışı
Biraz sıvıyağ ile kuşbaşı doğranmış kuzu etini kavuruyoruz
Defne yaprağı, tane karabiber, rendelenmiş sarımsak ve iri doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
Salçayı ekliyoruz
Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz
Kabakları ince bir şekilde uzunlamasına dilimliyoruz
Sıvıyağ ile önlü arkalı olarak kızartıyoruz
Kabakları kızardıktan sonra biraz tuzla harmanlıyoruz
2 kabak dilimini biri yatay biri dikey olmak üzere üst üste koyuyoruz
Ortasına kuzu etinden koyup uçlarını birleştirip ters çevirerek borcama diziyoruz
Üzerlerine kürdan takıyoruz
Domates ve biberi doğrayıp kürdanın uçlarına sokuyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz daha pişirip servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul