Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli İspanak Kökü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli İspanak Kökü



Terbiyeli Ispanak Kökü Tarifi - Terbiyeli Ispanak Kökü Nasıl Yapılır - Terbiyeli Ispanak Kökü Malzemeleri



Malzeme Listesi


* 1 Adet Kuru Soğan (Orta Boy)

* 5 Yemek Kaşığı Margarin

* 500 Gram Dana Eti (Kuşbaşı)

* 1 Tutam Tuz

* 1 Tutam Karabiber

* 2 Kilogram Ispanak

* 2 Adet Yumurta

* 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu


Terbiyeli Ispanak Kökü Nasıl Yapılır?


1 Soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin


2 Tencereye margarini koyun ve eritinÜzerine kuşbaşı eti, tuzu ve karabiberi ilave edip orta hararette etler suyunu saldıktan sonra 30 dakika pişirin ve ateşten alın


3 Ispanakların çok topraklı kılcal köklerini kesin ancak kullanacağınız köklerin pembe kısımlarına dokunmayın


4 Ispanakların yaprak kısımlarını köklerinde 6 cm kalacak şekilde ayırın ve bol su ile iyice yıkayın


5 Pişirmiş olduğunuz etleri tencerenin ortasına toplayın ve kenarlarına temizlemiş olduğunuz ıspanak köklerini yerleştirin


6 Et ve ıspanakların üzerine yarım su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı olarak önce hararetli ateşte 5 dakika daha sonra hafif hararetli ateşte 25 dakika pişirin


7 Pişirmiş olduğunuz et ıspanak köklerinin şekillerini bozmadan yemeğin suyunun 3/4 nü süzün


8 Suyunu süzmüş olduğunuz yemeği şeklini bozmadan servis tabağına ters çevirin


9 Küçük bir tencereye yumurtaları kırın ve 2 yemek kaşığı limon suyunu ilave edip çırpın


10 Çırpmış olduğunuz yumurtaları hafif ateş üzerine alın ve üzerine daha önce süzmüş olduğunuz yemeğin suyunu devamlı karıştırarak ilave edin


11 Yumurtalı terbiye koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin


12 Hazırlamış olduğunuz terbiyeyi et ve ıspanak köklerinin üzerine dökerek servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla