Konu
:
Gaziantep Usulü Yoğurtlu Börülce
Yalnız Mesajı Göster
Gaziantep Usulü Yoğurtlu Börülce
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gaziantep Usulü Yoğurtlu Börülce
Yoğurtlu Börülce Tarifi - Yoğurtlu Börülce Yapılışı - Yoğurtlu Börülce Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Börülce Malzemeleri
1 su bardağı nohut
500 gram yağsız dana eti
750 gram taze börülce
1,5 kase süzme yoğurt
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
1 çay bardağa aspir
Yeterince su
Nohutu akşamdan ıslatın
îri parçalar halinde kestiğiniz eti bol suyla yıkayın ve tencereye aktarın
Üstünü örtecek kadar su ilave edin
Kaynarken arada bir üzerinde biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla alın
Sonra nohutları ekleyin
Nohutlar da piştikten sonra ikiye ayırdığınız börülceleri ilave edin
Küçük bir tavada süzme yoğurdu ve yumurtayı özleşene dek karıştırın
Üzerine eti, nohutu ve börülceyi kaynattığınız sudan 1 kepçe ekleyin
Karıştırmaya devam edin
Çok ağır ateşte 15 dakika kaynatın
Eti kaynattığınız sudan 1 kepçe ekleyin
Bu karışımı tencereye ilave edin
Başka küçük bir tavada margarini eritin
Zeytinyağını ekleyin
Karabiber ve tuz ilave edin
Börülcenin üzerine dökün
Aspir serperek, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul