Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Saray Usulü Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Saray Usulü Enginar



Vejetaryen Saray Usulü Enginar Tarifi - Vejetaryen Saray Usulü Enginar Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


6 enginar göbeği (Yaprakların tümü ve içteki tüylü kısmı çıkarılıp sadece dip kısmı bırakılmış)

2 patates (çok küçük doğranmış)

250 gr taze veya dondurulmuş bezelye

1 bardak havuç (çok küçük doğranmış)

1/2 bardak soğan (ince ince doğranmış)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1/2 bardak zeytinyağı

1 bardak su

1 tatlı kaşığı dereotu


Hepsini karıştırın ve bu karışımı enginarların göbeğine kaşıkla yerleştirin

Derin olmayan tencereye yerleştirip su ve yağını enginarların arasına dökün

Orta ateşte hepsi pişene kadar pişirin

Geniş bir kaba alıp dereotu saplarıyla süsleyin Oda sıcaklığında servis yapılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla