Yalnız Mesajı Göster

Kara Lahana Ezmesi Arhavi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kara Lahana Ezmesi Arhavi



Kara Lahana Ezmesi Arhavi Tarifi - Kara Lahana Ezmesi Arhavi Nasıl Yapılır - Kara Lahana Ezmesi Arhavi Malzemeleri



Malzeme Listesi


* 3 Su Bardağı Su (Sıcak)

* Yarım Su Bardağı Pirinç Pilavlık Bulgur

* 1 Bağ Kara Lahana

* 3 Yemek Kaşığı Mısır Unu

* 2 Adet Kırmızı Toz Biber (Koza Biber)

* 1 Yemek Kaşığı Tereyağı

* 1 Tutam Karabiber

* Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ

* 1 Tutam Tuz


Kara Lahana Ezmesi ARHAVİ Nasıl Yapılır?


1 Lahanaları yıkayın ve yıkadıktan sonra ince ince doğrayıp tencerede kaynattığınız suya ilave edip lahanalar yumuşayıncaya kadar 30 dakika haşlayın


2 Haşlanan lahanaları süzgeçte süzün ve bol soğuk su ile tekrar yıkayın


3 Tencereye haşlanıp yıkanmış lahanaları koyun Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kırmızı koza biber, yarım su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı pirinç, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra lahanalar ezilecek kıvama gelene kadar 20 dakika daha pişirin


4 İyice pişen lahananın içerisine kıvamını alması için 3 yemek kaşığı mısır ununu ilave edin ve blendırdan geçirin


5 Yemeği orta hararette ocağın üzerine koyun ve 10 dakika yavaş yavaş kaynamaya bırakın


6 Diğer tarafta 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada kızdırın ve kaynamakta olan yemeğin üzerine gezdirin ve mısır ekmeği ile servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla