Konu
:
Kara Lahana Ezmesi Arhavi
Yalnız Mesajı Göster
Kara Lahana Ezmesi Arhavi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kara Lahana Ezmesi Arhavi
Kara Lahana Ezmesi Arhavi Tarifi - Kara Lahana Ezmesi Arhavi Nasıl Yapılır - Kara Lahana Ezmesi Arhavi Malzemeleri
Malzeme Listesi
* 3 Su Bardağı Su (Sıcak)
* Yarım Su Bardağı Pirinç Pilavlık Bulgur
* 1 Bağ Kara Lahana
* 3 Yemek Kaşığı Mısır Unu
* 2 Adet Kırmızı Toz Biber (Koza Biber)
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
* 1 Tutam Karabiber
* Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
* 1 Tutam Tuz
Kara Lahana Ezmesi ARHAVİ Nasıl Yapılır?
1
Lahanaları yıkayın ve yıkadıktan sonra ince ince doğrayıp tencerede kaynattığınız suya ilave edip lahanalar yumuşayıncaya kadar 30 dakika haşlayın
2
Haşlanan lahanaları süzgeçte süzün ve bol soğuk su ile tekrar yıkayın
3
Tencereye haşlanıp yıkanmış lahanaları koyun
Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kırmızı koza biber, yarım su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı pirinç, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra lahanalar ezilecek kıvama gelene kadar 20 dakika daha pişirin
4
İyice pişen lahananın içerisine kıvamını alması için 3 yemek kaşığı mısır ununu ilave edin ve blendırdan geçirin
5
Yemeği orta hararette ocağın üzerine koyun ve 10 dakika yavaş yavaş kaynamaya bırakın
6
Diğer tarafta 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada kızdırın ve kaynamakta olan yemeğin üzerine gezdirin ve mısır ekmeği ile servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul