Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Kereviz Yapraklı Nohut

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Kereviz Yapraklı Nohut



Vejetaryen Kereviz Yapraklı Nohut Tarifi - Vejetaryen Kereviz Yapraklı Nohut Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


1 bardak nohut (Eğer konservesi yoksa, 1 bardak nohut geceden suya yatırılmalı ve sonra tuzlu suda 1 saat haşlanmalıdır)

1,5 bardak kereviz yaprağı

1/2 bardak doğranmış soğan

1/2 bardak mısırözü yağı

1 tatlı kaşığı şeker

Tuz ve karabiber


Soğanlar pembeleşinceye kadar yağda öldürün

ve yarı pişmiş nohutları ekleyerek birkaç dakika karıştırın

Sonra kereviz yapraklarını, şeker, tuz ve biberi ekleyin

3/4 bardak suyu ekleyerek yaklaşık yarım saat pişirin

Nohutlar iyi pişmiş olmalı ve kerevizler erimemelidir

Ilıkken servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla