Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen İmam Bayıldı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen İmam Bayıldı



Vejetaryen İmam Bayıldı Tarifi - Vejetaryen İmam Bayıldı Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


3 orta boy patlıcan

3 küçük soğan

10 diş sarımsak

3 sivri biber

3 orta boy domates

1 bardak zeytinyağı veya mısırözü yağı

1,5 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı karabiber

1 bardak doğranmış maydanoz

1/2 bardak su


Patlıcanları şeritler halinde kesin ve içlerini uzunlamasına bıçakla yarın

Pek derin olmayan bir tencereye yanyana dizin

Soğanları boylamasına, domatesleri küçük küçük,

sarmısakları ikiye ve biberleri halka halka kesin

Yağ ve su hariç diğer tüm malzemeleri ekleyerek bu karışımı patlıcanların ortasına yerleştirin

Yağı patlıcanların üzerinde gezdirerek dökün,

suyunu koyarak soğan ve biberler yumuşayıncaya kadar pişirin

Patlıcanları servis tabağına almak isterseniz,

parçalamadan koymaya dikkat ediniz

Oda sıcaklığında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla