Konu
:
Vejetaryen İmam Bayıldı
Yalnız Mesajı Göster
Vejetaryen İmam Bayıldı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vejetaryen İmam Bayıldı
Vejetaryen İmam Bayıldı Tarifi - Vejetaryen İmam Bayıldı Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
3 orta boy patlıcan
3 küçük soğan
10 diş sarımsak
3 sivri biber
3 orta boy domates
1 bardak zeytinyağı veya mısırözü yağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1 bardak doğranmış maydanoz
1/2 bardak su
Patlıcanları şeritler halinde kesin ve içlerini uzunlamasına bıçakla yarın
Pek derin olmayan bir tencereye yanyana dizin
Soğanları boylamasına, domatesleri küçük küçük,
sarmısakları ikiye ve biberleri halka halka kesin
Yağ ve su hariç diğer tüm malzemeleri ekleyerek bu karışımı patlıcanların ortasına yerleştirin
Yağı patlıcanların üzerinde gezdirerek dökün,
suyunu koyarak soğan ve biberler yumuşayıncaya kadar pişirin
Patlıcanları servis tabağına almak isterseniz,
parçalamadan koymaya dikkat ediniz
Oda sıcaklığında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul