Yalnız Mesajı Göster

Patates Topları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Topları



Patates Topları Tarifi - Patates Topları Nasıl Yapılır - Patates Topları Malzemeleri



Malzeme Listesi


7 Adet Patates (Orta Boy)

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

1 Çay Bardağı Kaşar Peynir (Rendelenmiş)

3 Adet Yumurta

5 Dal Maydanoz

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber (Toz)


Şık Patates Topları Nasıl Yapılır?


1 Patateslerin kabuklarını soyup dörde bölün ve tuazlu suda yumuşayıncaya kadar 15 dakika haşlayın


2 Haşladığınız patatesleri çatalla ezerek püre haline getirin


3 Yumurtaların 1 adedini patates toplarının üzerine sürmek için ayırın


4 Püre haline getirdiğiniz patateslerin içerisine,1 yemek kaşığı tereyağ,2 adet yumurta,1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,tuz ve kırmızı toz biberi ilave ettikten sonra mikser ile 3 dakika çırpın ve karışımı soğumaya bırakın


5 Soğuyan karışımı krema sıkma torbasına yıldız ağızlı ucunu taktıktan sonra yağlanmış fırın kabına mandalina büyüklüğünde sıkın


6 Sıktığınız patates toplarının üzerine daha önceden ayırdığınız 1 adet yumurtanın sarısını çırptıktan sonra sürün ve fırın ızgaraya yerleştirin,üzerleri altın sarısı rengi alıncaya kadar 15 dakika bekletin


7 Izgaradan aldığınız patates toplarını servis tabağına alın ve üzerini maydanoz yaprakları ile süsüleyerek servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla