Konu
:
Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası
Patatesli ve Havuçlu Brüksel Lahanası Tarifi - Patatesli ve Havuçlu Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır - Patatesli ve Havuçlu Brüksel Lahanası Malzemeleri
Malzeme Listesi
2 Adet Patates
1 Paket Brüksel Lahanası
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
10 Adet Arpacık Soğanı
1 Yemek Kaşığı Salça
2 Adet Havuç
1 Su Bardağı Su (Kaynamış)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
Patatesli ve Havuçlu Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?
1
Bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını doğramadan bütün olarak 5 dakika kavurun
2
Patates ve havuçların kabuklarını soyup kalın küp şeklinde doğrayın
3
Kavrulan arpacık soğanlarına brüksel lahanalarını ekleyip 5 dakika daha lahanalar yumuşayıncaya kadar kavurun
4
Lahanlar kavrulduktan sonra küp küp doğradığınız havuç ve 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip 3 saniye kadar çevirin
5
Yemeğe küp küp doğranmış patatesleri,tuzu ve karabiberi ekledikten sonra 5 dakika daha kavurun
6
Son olarak yemeğe 1 su bardağı kaynamış suyu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin
7
Su az gelirse azar azar ilave edilebilir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul