06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aromatik Kuşkonmaz
Malzemeler:
4 kişilik
1 2 kilo beyaz kuşkonmaz,
tuz,
şeker,
1 tatlı kasığı tereyağı,
2 yeşil soğan,
1'er bağ maydanoz ve soğancık,
4 yemek kasığı sirke,
akbiber,
4-5 yemek kaşığı ayçiçeği yağı,
1 küçük baş salata,
300 g dilimli füme jambon
Tarifi:
Kuşkonmazları soyun, sert uçlarını kesin, kaynar tuzlu suda 1 tutam şeker ve tereyağı ile 15-20 dakika pişirin, süzülmeye bırakın Soğanları ayıklayarak yıkayın ve dilimleyin Otları ayıklayarak yıkayın ve kurulayın, kıyın Sirke, tuz, biber, sıvı yağ ve yaklaşık 5 yemek kaşığı kuşkonmaz suyu ile sos hazırlayın, soğanı ve otları karıştırın
Kuşkonmazları bu terbiyenin içinde 4 saat süre ile bırakın Yeşil salatayı ayıklayarak yıkayın ve kurulayın Salatanın üstüne terbiye dökün Salatayı, kuşkonmaz ve jambon dilimleri ile dekore edin
alıntı
|
|
|