Yalnız Mesajı Göster

Aydın Usulü Taze Börülce

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aydın Usulü Taze Börülce



Taze Börülce Tarifi - Taze Börülce Yapılışı - Taze Börülce Nasıl Yapılır - Taze Börülce Malzemeleri

Malzemesi:

1 kg taze börülce

2 adet kuru soğan

3 adet domates

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı kırmızı biber

bir buçuk çay bardağı zeytinyağı

ki bardak su


Hazırlanışı:

Börülcelerin uçlarında ve yanlarında bulunan lifler ayıklanır, fasulye gibi üçe veya dörde bölünerek doğranır İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağı ile kavrulur Kavrulan soğanların üzerine yıkanmış börülceler ve kuşbaşı doğranmış domatesler ilave edilir Üzerine tuz ve biber ilave edilerek kavurmaya devam edilir10 dk kadar kavurduktan sonra 2 bardak su ilave edilerek 15-20 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve sıcak servis yapılır



Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla