Konu
:
Aydın Usulü Taze Börülce
Yalnız Mesajı Göster
Aydın Usulü Taze Börülce
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aydın Usulü Taze Börülce
Taze Börülce Tarifi - Taze Börülce Yapılışı - Taze Börülce Nasıl Yapılır - Taze Börülce Malzemeleri
Malzemesi:
1 kg taze börülce
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kırmızı biber
bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
ki bardak su
Hazırlanışı:
Börülcelerin uçlarında ve yanlarında bulunan lifler ayıklanır, fasulye gibi üçe veya dörde bölünerek doğranır
İnce kıyılmış soğanlar zeytinyağı ile kavrulur
Kavrulan soğanların üzerine yıkanmış börülceler ve kuşbaşı doğranmış domatesler ilave edilir
Üzerine tuz ve biber ilave edilerek kavurmaya devam edilir
10 dk kadar kavurduktan sonra 2 bardak su ilave edilerek 15-20 dk daha kaynatılarak ocaktan alınır ve sıcak servis yapılır
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul