Yalnız Mesajı Göster

Aydın Usulü Kuru Börülce

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aydın Usulü Kuru Börülce



Kuru Börülce Tarifi - Kuru Börülce Yapılışı - Kuru Börülce Nasıl Yapılır - Kuru Börülce Malzemeleri

Malzemesi:

500 gr kuru börülce

2 adet soğan

1 çay kaşığı salça

1 çorba kaşığı kırmızı biber

1 çay kaşığı tuz

bir buçuk çay bardağı zeytinyağı

iki buçuk bardak su


Hazırlanışı:

Börülceler bir gün önceden suda bekletildikten sonra kaynatılır ve diğer malzemelerin ilave edilmesi için bekletilir Ayrı bir tencerede zeytinyağı içerisinde ince kıyılmış soğan ve salça kavrulur Kırmızı birber ve tuz ilave edilerek kaynatılan börülce tencerenin içine dökülür 10-15 dk daha kaynatılan börülce ocaktan alınarak servis yapılır daha çok kış aylarında yapılır



Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla