Konu
:
Aydın Usulü Kuru Börülce
Yalnız Mesajı Göster
Aydın Usulü Kuru Börülce
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aydın Usulü Kuru Börülce
Kuru Börülce Tarifi - Kuru Börülce Yapılışı - Kuru Börülce Nasıl Yapılır - Kuru Börülce Malzemeleri
Malzemesi:
500 gr
kuru börülce
2 adet soğan
1 çay kaşığı salça
1 çorba kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
iki buçuk bardak su
Hazırlanışı:
Börülceler bir gün önceden suda bekletildikten sonra kaynatılır ve diğer malzemelerin ilave edilmesi için bekletilir
Ayrı bir tencerede zeytinyağı içerisinde ince kıyılmış soğan ve salça kavrulur
Kırmızı birber ve tuz ilave edilerek kaynatılan börülce tencerenin içine dökülür
10-15 dk daha kaynatılan börülce ocaktan alınarak servis yapılır
daha çok kış aylarında yapılır
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul