06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Manisa Usulü Börülce Tarator
Börülce Tarator Tarifi - Börülce Tarator Yapılışı - Börülce Tarator Nasıl Yapılır - Börülce Tarator Malzemeleri
Malzeme:
1 kg taze börülce,
5-6 diş sarımsak,
2 limonun suyu,
1,5-2 fincan zeytinyağı,
1 çorba kaşığı un,
biraz tuz
Yapılışı :
Börülcelerin varsa kılçıkları ayıklanarak, 3-4 cm uzunluğunda doğranır Az tuzlu suda haşlanarak süzülür Sarımsaklar biraz tuz ile dövülür, çukur bir kap içinde limon suyu, zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı un ilavesiyle iyice karıştırılır Haşlanıp, süzülmüş ve soğutulmuş börülceler kapaklı bir kaba alınarak hazırlanan sos üzerine dökülerek en az birkaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılır
Manisa İl Kültür Müdürülüğü
|
|
|