Yalnız Mesajı Göster

Fırında Mantar Soslu Kabak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Mantar Soslu Kabak



Fırında Mantar Soslu Kabak Tarifi - Fırında Mantar Soslu Kabak Yapılışı - Fırında Mantar Soslu Kabak Nasıl Yapılır - Fırında Mantar Soslu Kabak Malzemeleri




malzemeleri


500 gr tavuk kalça (ızgaralık)


1 kg kabak


1 paket kremalı mantar çorbası


1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri


200 ml krema


Fırında mantar soslu kabak hazırlanışı


Kabakların kabuklarını kazıyıp halka doğrayın Geniş bir kabın içine kabakları alıp üzerine kremalı mantar çorbasını ve bir kutu kremayı aktarıp harmanlayın


Tavuk etlerini yağlanmış fırın kabına yerleştirin ve üzerine kabak karışımını yayın Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin


Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini serpin Kaşar peyniri eriyince fırından alıp sıcak servis yapın


Not: Meyveleri bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken yiyeceklerdendir Kabak potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buğuda pişirmek önerilir

Alıntı Yaparak Cevapla