Konu
:
Fırında Mantar Soslu Kabak
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Mantar Soslu Kabak
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Mantar Soslu Kabak
Fırında Mantar Soslu Kabak Tarifi - Fırında Mantar Soslu Kabak Yapılışı - Fırında Mantar Soslu Kabak Nasıl Yapılır - Fırında Mantar Soslu Kabak Malzemeleri
malzemeleri
500 gr tavuk kalça (ızgaralık)
1 kg kabak
1 paket kremalı mantar çorbası
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
200 ml krema
Fırında mantar soslu kabak hazırlanışı
Kabakların kabuklarını kazıyıp halka doğrayın
Geniş bir kabın içine kabakları alıp üzerine kremalı mantar çorbasını ve bir kutu kremayı aktarıp harmanlayın
Tavuk etlerini yağlanmış fırın kabına yerleştirin ve üzerine kabak karışımını yayın
Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin
Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini serpin
Kaşar peyniri eriyince fırından alıp sıcak servis yapın
Not: Meyveleri bol lifli bir bitki olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken yiyeceklerdendir
Kabak potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir
Kabak bedeni temizler, sinirleri yatıştırır
Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buğuda pişirmek önerilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul