Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Elbesan Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Elbesan Tava



ISPANAKLı ELBASAN TAVA


MALZEMELER


1 kg kemiksiz koyun eti

500 gr ıspanak

1 kg yoğurt

1/2 limon suyu

2 çorba kaşığı tereyağ

2 adet soğan

1 adet sivri biber

2 adet yumurta

2 çorba kaşığı un

Tuz

karabiber



HAZIRLANIŞI


Etleri ceviz büyüklüğünde doğrayın haşlayıp süzün Fırın tepsisine susuz olarak koyun Doğranmış soğan biber ve ıspanağı bir çorba kaşığı tereyağ ile soteleyin Ateşten alın Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpin Hazırladığınız ıspanağı etlerin üzerine yayın Yoğurdun içine yumurta limon suyu un ve tuz koyup çırpın Ispanakların üstüne dökün Üzerine parça parça tereyağ koyun 200 derecelik fırında yarım saat pişirin Sıcak servis yapın

__________________

Alıntı Yaparak Cevapla