Konu
:
Kuru Bamyalı Piliç
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Bamyalı Piliç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Bamyalı Piliç
Kuru Bamyalı Piliç Tarifi - Kuru Bamyalı Piliç Yapılışı - Bamya Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları - Bamya Nasıl Kurutulur
İçindekiler:
1 paket Banvit Piliç Kalça Kuşbaşı
100 gr kuru bamya
1/2 kg ebegümeci (sadece yaprakları, iri doğranmış)
1 adet ufak boy havuç (halka doğranmış)
1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
400 ml su (kaynar)
1 adet limon
Bamyaları ipleri ile yaprakları ve tüyleri dökülünceye kadar ovuşturun
Akan suyun altında ovarak yıkayın ve yarım limon sıkılmış bol kaynar suda 10 dak
haşlayıp süzün
İplerini çekerek çıkartın ve soğuk suda 10 dak
dinlendirip süzün
Zeytinyağını ısıtıp, et, havuç ve soğanı katın
Orta ateşte karıştırarak 10 dak
pişirin
Ebegümeci ve bamyayı katıp suyu ve kalan limon suyunu ilave edin, bamyalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dak
pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul