Konu
:
Kuşhane Bamyası
Yalnız Mesajı Göster
Kuşhane Bamyası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşhane Bamyası
Kuşhane Bamyası Tarifi - Kuşhane Bamyası Yapılışı - Bamya Nasıl Yapılır - Kuşhane Bamyası Pişirme Süresi
MALZEME
Bamya
Kuşbaşı et
Tuz
Sirke
Soğan
Limon
Başları yuvarlak ayıklanmış bamyalar bir kaba yerleştirilir, üzerlerine tuz ve sirke konarak 15 dakika kadar bırakılır
Üç su yıkanarak süzgeçten geçirilir
Bir tencerenin ortasına yarım domates konur ve bamyaların başları tencerenin kenarına gelecek şekilde üstüste dizilir
Bir başka kapta rendelenmiş soğan yağda penbeleşinceye kadar kavrulur, kuşbaşı et ve domates ilâve edilir
Su, tuz ve limon konarak yarım saat pişirildikten sonra bamyanın üzerine dökülür
Tencerenin üzeri yağlı kâğıtla kapatılıp yarım saat kadar orta ateşte pişirilir ve servis tabağında tersine boşaltılarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul