Konu
:
Bamyalı Ebegümeci Bastısı
Yalnız Mesajı Göster
Bamyalı Ebegümeci Bastısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bamyalı Ebegümeci Bastısı
Bamyalı Ebegümeci Bastısı Tarifi - Bamyalı Ebegümeci Bastısı Yapılışı - Bamyalı Ebegümeci Bastısı Nasıl Yapılır - Bamyalı Ebegümeci Bastısı Pişirme Süresi
Ebegümeci yapraklarını, filiz saplariyle beraber koparıp mükerrer yıkamalıdır
Kevgirde süzülürken diğer tarafta, tavada doğranmış soğanla et lokmalarını veya kıymayı, az tereyağiyle biraz kavurmalıdır
Bunları tencereye alıp ebegümecilerini üzerine yerleştirmeli
Yalnız, tuz ekmeli
Az pirinç veya ayrıca haşlanmış çiçek bamyası katmalı
Ve tatlı su ile ağır ağır pişirmeli
Ve tabaklara kurtardıktan sonra, mutlaka limon sıkarak yenilmelidir
Not: Ebegümeci, güzel bir eda ve nida ile «Karagöz ebegümeci» diye satılır
Bunlar, kırlarda yetişen ve toplanan cisimdir
Ve hasiyetlisidir
Ayrıca, bostan mahsulleri de vardır ki, bunlar da (ehil ebegümeci) dir ve yaprakları daha büyüktür
Ebegümecilerin kırlarda yapraklarını böcekler deldiklerinden alırken küçük yapraklı ve sağlamlarına dikkat etmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul