Konu
:
Güveçte Tavuklu Bamya
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Tavuklu Bamya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Tavuklu Bamya
Güveçte Tavuklu Bamya Tarifi - Güveçte Tavuklu Bamya Yapılışı - Güveçte Tavuklu Bamya Nasıl Yapılır - Güveçte Tavuklu Bamya Pişirme Süresi
MALZEMELER
1 Adet normal büyüklükte tavuk göğsü
200 gr Taze bamya
4 Adet domates
2 Adet kuru soğan
2 Adet kırmızı biber
1 Adet havuç
Tuz
Çiçek yağı
Su
Tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz
Tenceremizin içerisine yeteri kadar yağ koyuyoruz
Tavuk göğüslerini ilave ediyoruz
Hemen peşinden soğanları ilave ediyoruz ve bir süre kavuruyoruz
Güvecimizin alt kısmına tavuk göğsünü yayıyoruz
Üzerine önceden ayıklanmış bamyaları diziyoruz
Bamyaların üzerine havuç ve yeşil biberleri diziyoruz
Üzerine bolca domates doğruyoruz
Tuzunu ve bir miktar suyunu ilave ediyoruz
Güvecimizin kapağını kapatıp önce ocakta 3-4 dakika kaynatıyoruz
Daha sonra 170 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz
Yemeğimiz pişince servise hazır hale getiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul