Konu
:
Soslu Patlıcan Yoğurtlu Kabak
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Patlıcan Yoğurtlu Kabak
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Patlıcan Yoğurtlu Kabak
Soslu Patlıcan Yoğurtlu Kabak Tarifi - Soslu Patlıcan Yoğurtlu Kabak Nasıl Yapılır - Soslu Patlıcan Yoğurtlu Kabak Malzemeleri
Soslu Patlıcan & Yoğurtlu Kabak
Özellikle et yemeklerinin yanına zeytinyağlı niyetine yapılabilecek güzel ve kolay bir seçenek…
Domates soslu patlıcan için patlıcanları alacalı soyun, küp küp doğrayın ve tuzlu suda 15 dk
kadar bekletin
Tuzlu su hem acısını alıyor, hem de patlıcanlar hafif su çektiği için kızartma esnasında fazla yağ çekmiyor ve ağır olmuyor
Süzdüğünüz patlıcanları kızgın yağda kızartın, havlu kağıt serilmiş bir tabağın üzerine alıp fazla yağını süzdürün
Bir sos tavasında rendelenmiş domatesleri 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun, içine de birkaç diş sarımsak rendeleyip tuzunu ekleyin ve sos kıvamını alana kadar kaynatın
Servis tabağına kızarmış patlıcanları alın, üzerine domates sosu gezdirin
Sarımsaklı yoğurtlu kabak kızartması içinse kabakların dışını soyun, yine küp küp doğrayın ve kızartın
Havlu kağıt serilmiş bir tabağın üzerine alıp fazla yağını süzdürün
Bir kapta hazırladığınız sarımsaklı yoğurtla karıştırın ve servis tabağına alın
Dilerseniz kabakları servis tabağına alıp yoğurdu üzerine gezdirebilirsiniz ama ben güzelce karıştığı zaman daha çok sevdiğim için bu şekilde yapıyorum
Ufak bir püf noktası; kabaklar kızarırken çekirdeklerini döktüğü için yağı daha fazla kirletiyor gibi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul