Konu
:
Patlıcanlı Zennik
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Zennik
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Zennik
Patlıcanlı Zennik (8 kişilik)500 gr mısır unu
1 çay kaşığı karbonat
1,5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı Aro riviera zeytinyağı
4 adet Aro patlıcan
2 adet Aro yemeklik soğan
4 adet Aro sivri biber
2 gr kimyon
Hazırlanışı
Derin bir karıştırma kabı içerisinde mısır unu, sıcak su, tuz ve karbonat karıştırılarak akıcı bir kıvam elde edilir
Patlıcanlar halka şeklinde doğranır ve tuzlu suda bekletilir
Zeytinyağı bir tavaya koyulduktan sonra hafif kızdırılıp, içerisine julyen (piyaz) doğranmış soğanlar, halka şeklinde doğranmış biberler ve küp şeklinde doğranmış domatesler ilave edilerek sotelenir, tuz ile tatlandırılır
Hazırlanan mısır unlu karışım, bir fırın tepsisine pizza hamurundan biraz daha kalın olacak şekilde yayılır
Üzerine domatesli ve biberli karışım dökülür ve yayılır
Halka doğranmış patlıcanlar dizildikten sonra, daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 40 dakika pişirildikten sonra servis edilir
Not: Mısır ununun acılaşmaması için güneşsiz kuru ortamda ağzı kapalı olarak saklayınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul