Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Ravioli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Ravioli



Patlıcanlı Ravioli Tarifi - Patlıcanlı Ravioli Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Ravioli Malzemeleri


Malzemeler


Hamuru için:


1 su bardağı beyaz un

Yarım su bardağı su

1 yumurta

1 su bardağı irmik

Tutam tuz


İçi için:


1 büyük patlıcan

34 su bardağı doğranmış İtalyan salamı

1 büyük kırmızı soğan

1 diş sarımsak

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kurutulmuş pul biber


Üzeri için:


Domates sosu

3 kaşık zeytinyağı

1 tutam tozşeker

2 diş sarımsak

2 adet büyük boy domates

Tuz

Karabiber

1 çay bardağı su


Hazırlanışı


Bir büyük patlıcanı közleyin Büyük bir kasede irmiği, tuzu ve unu koyup karıştırın 1 tane çırpılmış yumurtayı ve aldığı kadar suyu ekleyip iyice yoğurun Yoğurduğunuz hamuru bir kenara ayırın ve üzerini bezle örtüp dinlenmeye bırakın Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın Bunun için közlediğiniz patlıcanı küçük küçük doğrayın Bir tavaya yağı koyun Soğan, sarımsak ve İtalyan salamını soteleyin Ocağın altını kapatın ve karışımın üzerine patlıcan, pul biber ve tuzu da ekleyip karıştırın Bekletmiş olduğunuz hamuru incecik açın ve ravioli kalıbı ile hamurdan daire şeklinde parçalar kesin Bu hamurların içine hazırladığınız karışımdan biraz koyup daire şeklinde katlayın Hazırlanan raviolileri kaynamış suda pişirin


Domates Sosunun Hazırlanışı:


Bir tavaya zeytinyağını koyup sırası ile sarımsakları ve domatesleri soteleyin İçerisine tuzu, karabiberi ve toz şekeri ilave edip suyunu ekleyerek 10 dakika pişirin Raviolilerin üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis yapabilirsiniz


Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla