Konu
:
Patlıcanlı Ravioli
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Ravioli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Ravioli
Patlıcanlı Ravioli Tarifi - Patlıcanlı Ravioli Nasıl Yapılır - Patlıcanlı Ravioli Malzemeleri
Malzemeler
Hamuru için:
1 su bardağı beyaz un
Yarım su bardağı su
1 yumurta
1 su bardağı irmik
Tutam tuz
İçi için:
1 büyük patlıcan
34 su bardağı doğranmış İtalyan salamı
1 büyük kırmızı soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kurutulmuş pul biber
Üzeri için:
Domates sosu
3 kaşık zeytinyağı
1 tutam tozşeker
2 diş sarımsak
2 adet büyük boy domates
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı su
Hazırlanışı
Bir büyük patlıcanı közleyin
Büyük bir kasede irmiği, tuzu ve unu koyup karıştırın
1 tane çırpılmış yumurtayı ve aldığı kadar suyu ekleyip iyice yoğurun
Yoğurduğunuz hamuru bir kenara ayırın ve üzerini bezle örtüp dinlenmeye bırakın
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın
Bunun için közlediğiniz patlıcanı küçük küçük doğrayın
Bir tavaya yağı koyun
Soğan, sarımsak ve İtalyan salamını soteleyin
Ocağın altını kapatın ve karışımın üzerine patlıcan, pul biber ve tuzu da ekleyip karıştırın
Bekletmiş olduğunuz hamuru incecik açın ve ravioli kalıbı ile hamurdan daire şeklinde parçalar kesin
Bu hamurların içine hazırladığınız karışımdan biraz koyup daire şeklinde katlayın
Hazırlanan raviolileri kaynamış suda pişirin
Domates Sosunun Hazırlanışı:
Bir tavaya zeytinyağını koyup sırası ile sarımsakları ve domatesleri soteleyin
İçerisine tuzu, karabiberi ve toz şekeri ilave edip suyunu ekleyerek 10 dakika pişirin
Raviolilerin üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul