Konu
:
Közlenmiş Biber Bohçaları İçinde Kızartma
Yalnız Mesajı Göster
Közlenmiş Biber Bohçaları İçinde Kızartma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Közlenmiş Biber Bohçaları İçinde Kızartma
Közlenmiş Biber Bohçaları İçinde Kızartma Tarifi - Közlenmiş Biber Bohçaları İçinde Kızartma Nasıl Yapılır - Közlenmiş Biber Bohçaları İçinde Kızartma Malzemeleri
Malzemeler
- Kırmızı biber
- Bağlamak için taze soğan
- Üzerine sarımsaklı yoğurt
İçine
- Kabak
- Patlıcan
- Havuç
Yapılışı
1
Kırmızı biberleri yıkayıp közleyin
Direkt ocağın üzerinde közlenen biber ve patlıcan her zaman daha lezzetli oluyor ama biraz uğraştırıyor
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip fırında da közleyebilirsiniz, bu yöntem daha pratik
2
Közlenen kırmızı biberlerin kabuklarını soyun, tepelerini kesin ve biberleri parçalamadan çekirdeklerini çıkartın
3
Kızgın yağda tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranmış havucu, patlıcanı ve kabağı kızartın
Çekirdeği döküldüğü için kabak kızartma yağını biraz daha çok kirletiyor gibi
Kabağı en sona bırakabilirsiniz
Kızaran sebzeleri havlu kağıt koyduğunuz tabağa alın, üzerine tuz serpip harmanlayın
4
Çekirdeklerini temizlediğiniz közlenmiş biberleri elinize alın, içini kızarmış sebzelerle doldurun
Bu aşamada közlenmiş biberler biraz yırtılıp dağılıyor
Biberlerin bir tarafını açıp, içine kızarmış sebzeleri koyup elinizle sonradan rulo yapabilirsiniz
5
Hazırladığınız biberlerin etrafını kaynar suda 15 – 20 saniye kadar bekletilip çıkarılan taze soğanlarla bağlayın
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul