Yalnız Mesajı Göster

Közlenmiş Biber Bohçaları İçinde Kızartma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Közlenmiş Biber Bohçaları İçinde Kızartma



Közlenmiş Biber Bohçaları İçinde Kızartma Tarifi - Közlenmiş Biber Bohçaları İçinde Kızartma Nasıl Yapılır - Közlenmiş Biber Bohçaları İçinde Kızartma Malzemeleri


Malzemeler

- Kırmızı biber

- Bağlamak için taze soğan

- Üzerine sarımsaklı yoğurt


İçine

- Kabak

- Patlıcan

- Havuç


Yapılışı

1 Kırmızı biberleri yıkayıp közleyin Direkt ocağın üzerinde közlenen biber ve patlıcan her zaman daha lezzetli oluyor ama biraz uğraştırıyor Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip fırında da közleyebilirsiniz, bu yöntem daha pratik

2 Közlenen kırmızı biberlerin kabuklarını soyun, tepelerini kesin ve biberleri parçalamadan çekirdeklerini çıkartın

3 Kızgın yağda tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranmış havucu, patlıcanı ve kabağı kızartın Çekirdeği döküldüğü için kabak kızartma yağını biraz daha çok kirletiyor gibi Kabağı en sona bırakabilirsiniz Kızaran sebzeleri havlu kağıt koyduğunuz tabağa alın, üzerine tuz serpip harmanlayın

4 Çekirdeklerini temizlediğiniz közlenmiş biberleri elinize alın, içini kızarmış sebzelerle doldurun Bu aşamada közlenmiş biberler biraz yırtılıp dağılıyor Biberlerin bir tarafını açıp, içine kızarmış sebzeleri koyup elinizle sonradan rulo yapabilirsiniz

5 Hazırladığınız biberlerin etrafını kaynar suda 15 – 20 saniye kadar bekletilip çıkarılan taze soğanlarla bağlayın Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla