Konu
:
Kuru Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Fasulye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Fasulye
Kuru Fasulye Tarifi - Kuru Fasulye Nasıl Yapılır - Kuru Fasulye Malzemeleri
Malzeme
1 Kg
Kuru Fasülye
400 Gr
Tereyağı
6 Adet Kuru Soğan
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
250 Gr
Et
Yapılışı:
Kuru fasulyeyi akşamdan suya koyuyoruz
Sabah suyunu süzüyoruz ve tencereye alıyoruz
Bol suyla haşlıyoruz
Kaynama esnasında fasulyenin gazı, süt gibi kabarıyor, köpük köpük oluyor
İşte o köpükleri alıyoruz
Aslında gazını alıyoruz
Sonra tekrar süzüyoruz suyunu
Başka bir tencereye tereyağını koyuyoruz, eritiyoruz
Tencere olarak güveç ya da bakır tencere tercih etmek lazım, lezzeti bu seçim artırıyor
Soğanları küp küp doğruyoruz
Erimiş tereyağına atıyoruz
Kısık ateşte 25 dakika kavuruyoruz
Sonra parça eti de soğana katıyoruz
Salçayı birkaç kaşık suyla açıp ilave ediyoruz
20 dakika da bu şekilde kavurma işlemini sürdürüyoruz
Ardından da haşlanmış kuru fasulyeyi döküyoruz
Fasulyenin üzerini geçecek şekilde su ilave ediyoruz
Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
Bu sırada da oluşan köpükleri alıyoruz
Fasulyeyi bu şekilde 2 saate yakın pişirdikten sonra tencereyi fırına koyuyoruz
Düşük derecede 20-25 dakika da bu şekilde pişiriyoruz
Yemeğimiz artık servise hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul