Konu: Kuru Fasulye
Yalnız Mesajı Göster

Kuru Fasulye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Fasulye



Kuru Fasulye Tarifi - Kuru Fasulye Nasıl Yapılır - Kuru Fasulye Malzemeleri



Malzeme

1 Kg Kuru Fasülye

400 Gr Tereyağı

6 Adet Kuru Soğan

2 Çorba Kaşığı Domates Salçası

250 Gr Et



Yapılışı:

Kuru fasulyeyi akşamdan suya koyuyoruz Sabah suyunu süzüyoruz ve tencereye alıyoruz Bol suyla haşlıyoruz Kaynama esnasında fasulyenin gazı, süt gibi kabarıyor, köpük köpük oluyor İşte o köpükleri alıyoruz Aslında gazını alıyoruz Sonra tekrar süzüyoruz suyunu

Başka bir tencereye tereyağını koyuyoruz, eritiyoruz Tencere olarak güveç ya da bakır tencere tercih etmek lazım, lezzeti bu seçim artırıyor Soğanları küp küp doğruyoruz Erimiş tereyağına atıyoruz Kısık ateşte 25 dakika kavuruyoruz Sonra parça eti de soğana katıyoruz Salçayı birkaç kaşık suyla açıp ilave ediyoruz 20 dakika da bu şekilde kavurma işlemini sürdürüyoruz Ardından da haşlanmış kuru fasulyeyi döküyoruz Fasulyenin üzerini geçecek şekilde su ilave ediyoruz Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Bu sırada da oluşan köpükleri alıyoruz

Fasulyeyi bu şekilde 2 saate yakın pişirdikten sonra tencereyi fırına koyuyoruz Düşük derecede 20-25 dakika da bu şekilde pişiriyoruz Yemeğimiz artık servise hazır

Alıntı Yaparak Cevapla