Yalnız Mesajı Göster

Pavurya İçli Domates

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pavurya İçli Domates



Malzeme:


4 adet domates (orta boy)

150 gram pavurya (konserve)

1 adet limon

1 çorba kaşığı mayonez

2 çorba kaşığı Labne peyniri (veya Lor peyniri)

1 demet tere

2 çorba kaşığı mayonez

1-2 damla Tabasco (acı biber sosu)

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber


Yapılışı:


Pavuryaları sert bir zemin üzerinde keskin ve sivri bir bıçak yardımıyla ince ve küçük parçalara ayırınız


Limonun kabuğunun yalnız sarı kısmını rendeleyiniz Kalan kısmından iki çay kaşığı sıkınız


Tereleri çok ince kıyınız


Tamamını mayonez, tuz, karabiber, 2 damla Tabasco ve Labne peyniri ile bir kaba alıp karıştırınız (bu işlemi mikserde de yapabilirsiniz) Buzdobında iki saat dinlendiriniz


Domateslerin kapaklarını kestikten sonra içlerini kaşık yardımıyla oyunuz Pavuryalı karışımını içlerine doldurunuz


Not:

Pavurya konserve modern şarküteri ve süpermarketlerde bulunmaktadır Ancak arzu edilirse aynı mezeyi haşlanmış karides veya çaorbalık haşlanmış balık ile de hazırlıyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla