Konu
:
Pavurya İçli Domates
Yalnız Mesajı Göster
Pavurya İçli Domates
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pavurya İçli Domates
Malzeme:
4 adet domates (orta boy)
150 gram pavurya (konserve)
1 adet limon
1 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı Labne peyniri (veya Lor peyniri)
1 demet tere
2 çorba kaşığı mayonez
1-2 damla Tabasco (acı biber sosu)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Pavuryaları sert bir zemin üzerinde keskin ve sivri bir bıçak yardımıyla ince ve küçük parçalara ayırınız
Limonun kabuğunun yalnız sarı kısmını rendeleyiniz
Kalan kısmından iki çay kaşığı sıkınız
Tereleri çok ince kıyınız
Tamamını mayonez, tuz, karabiber, 2 damla Tabasco ve Labne peyniri ile bir kaba alıp karıştırınız (bu işlemi mikserde de yapabilirsiniz)
Buzdobında iki saat dinlendiriniz
Domateslerin kapaklarını kestikten sonra içlerini kaşık yardımıyla oyunuz
Pavuryalı karışımını içlerine doldurunuz
Not:
Pavurya konserve modern şarküteri ve süpermarketlerde bulunmaktadır
Ancak arzu edilirse aynı mezeyi haşlanmış karides veya çaorbalık haşlanmış balık ile de hazırlıyabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul