Yalnız Mesajı Göster

Hünkar Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkar Salatası



Osmanlı Hünkar Salatası - Hünkar Salatası Tarifi - Hünkar Salatası Yapılışı

4 adet kemer patlıcan

1 adet iri patates

40 gram mısırözü yağı

4 diş sarmısak

1 adet soğan

1 adet sarı dolmalık biber

1 adet kırmızı dolmalık biber

2 adet defne yaprağı

1 tatlı kaşığı biber salçası

150 gram süzme yoğurt

75 gram mayonez

1 adet domates

yarım demet dereotu

1 çay kaşığı isot biberi


Patlıcanların kabuğunu tamamen soyun Tavla zarı iriliğinde doğrayın Üzerine tuz serperek 15-20 dakika kadar bekletin Bol suyla yıkadıktan sonra suyunu süzün Kızgın sıvı yağda kızartın Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde bir süre bekletin Salata için gerekli olan soslardan ilkini hazırlamak için tavaya 40 gram mısırözü yağını koyun İnce kıyılmış soğan ve 3 diş sarımsağı ekleyin Pembeleşene dek kavurun Sonra kabuğu incecik soyulmuş sarı ve kırmızı dolmalık biberleri ekleyerek, 1-2 dakika daha kavurun

Defne yapraklarını ve biber salçasını ilave edin Ağır ateşte 20-25 dakika kaynatın Soğuttuktan sonra bir kenarda bekletin İkinci sos için yoğurdu, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve mayonezi bir kapta karıştırın

Patlıcanı, patatesi, biberli sosu, yoğurtlu sosu, ince kıyılmış dereotunu, isot biberini ve tuzu geniş bir kapta karıştırın Geniş bir salata tabağına aktarın Domates dilimleriyle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla