Konu
:
Hünkar Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Hünkar Salatası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hünkar Salatası
Osmanlı Hünkar Salatası - Hünkar Salatası Tarifi - Hünkar Salatası Yapılışı
4 adet kemer patlıcan
1 adet iri patates
40 gram mısırözü yağı
4 diş sarmısak
1 adet soğan
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
150 gram süzme yoğurt
75 gram mayonez
1 adet domates
yarım demet dereotu
1 çay kaşığı isot biberi
Patlıcanların kabuğunu tamamen soyun
Tavla zarı iriliğinde doğrayın
Üzerine tuz serperek 15-20 dakika kadar bekletin
Bol suyla yıkadıktan sonra suyunu süzün
Kızgın sıvı yağda kızartın
Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde bir süre bekletin
Salata için gerekli olan soslardan ilkini hazırlamak için tavaya 40 gram mısırözü yağını koyun
İnce kıyılmış soğan ve 3 diş sarımsağı ekleyin
Pembeleşene dek kavurun
Sonra kabuğu incecik soyulmuş sarı ve kırmızı dolmalık biberleri ekleyerek, 1-2 dakika daha kavurun
Defne yapraklarını ve biber salçasını ilave edin
Ağır ateşte 20-25 dakika kaynatın
Soğuttuktan sonra bir kenarda bekletin
İkinci sos için yoğurdu, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve mayonezi bir kapta karıştırın
Patlıcanı, patatesi, biberli sosu, yoğurtlu sosu, ince kıyılmış dereotunu, isot biberini ve tuzu geniş bir kapta karıştırın
Geniş bir salata tabağına aktarın
Domates dilimleriyle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul