02-09-2007
|
|
|
rebellious23
|
Doğan: "artik Rahatim"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, ligin ilk yarısına göre çok daha rahat olduğunu ifade ederek, "Karamsar tablo çizmenin anlamı yok Ama Trabzonspor'da hemen başarı isteniyor Artık oturmuş bir kadromuz var İyi yoldayız Bu haftaki maçla çıkışa geçeceğiz" dedi 
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri' nde bir basın toplantısı düzenleyen Ziya Doğan, forvet hattında sorun yaşandığı yönünde kamuoyunda bir düşünce olduğunu ifade ederek, "Bu görüşe karşı kendi görüşümü aktarmak istiyorum Trabzonspor, futbol takımı iyi bir takım olmuştur Ben ümitliyim Oynadığımız Konya maçında 6-7 pozisyona girdik Bir takım gol pozisyonuna giriyorsa, problem yok Bir gün onlar gol olur Oyuncular üzerinde baskı var Bu baskıyı çok lüzumsuz görüyorum Trabzonspor, Türkiye liglerinde en fazla hücum hattında oynayan, hücum özelliği oyuncuları en fazla kullanan takım Ürettiğimiz gol pozisyonları ilerisi için bana ümit veriyor Kayseri maçında giremedik, rakibe de pozisyon vermedik Karamsar tablo çizmenin anlamı yok" dedi
Doğan, grip salgını nedeniyle büyük sorun yaşadıklarının da altını çizerek, "Her hafta 2 - 3 oyuncu grip oluyor Biri grip olduğu zaman futbolcunun performansında inişli çıkışlı grafik olabilir Bu hafta 2 forvet oyuncum Ersen ve Umut grip nedeniyle idmana çıkamıyor 10-12 oyuncuyla çalıştık Milli takım ve grip nedeniyle sıkıntı yaşadık Geçen hafta Hüseyin, maç saatine kadar uyudu 'iyi hissediyorum' dedi ve çıktı oynadı Allah'tan alternatifli kadromuz var Takımın gidişatından memnunum Eğer bir takım gol pozisyonu üretmiyorsa sıkıntı olur Gol pozisyonuna giren oyuncu iyi oyuncudur Trabzonspor'dan kimsenin şüphesi olmasın Elimizdeki kadro gol atmaya yatkın ama dediğim gibi Yattara'nın fiziksel olarak tam hazır olmaması, üstüne üstlük hastalanması, bazı forvet oyuncularımızın her hafta gribal enfeksiyon geçirmesi nedeniyle sıkıntı yaşadık Gollere ihtiyacımız var Antep de liglerin iyi takımlarından bir tanesi Hiçbir takımı küçük veya bizden büyük görmüyoruz Çıkışa ihtiyacımız var Alacağımız bir galibiyetten sonra futbolcuların özgüveni artacak ve sonuçta futbolcular üst üste galibiyetler alacaktır" diye konuştu
KISA SÜREDE ÇIKIŞ YAPACAĞIZ
Ziya Doğan, Trabzonspor'un kısa süre içinde çıkış yapacağını da ifade ederek, "Bunu göreceksiniz Önceden hatalı goller yiyorduk, bugün bakıyoruz 4 maçta bir penaltı golü yemişiz Forvet hattında bazı eksiklikler var Onu da bir şablona oturtacağız ve Trabzonspor gol de atacak Kaliteli oyuncular var ama üzerlerinde baskı var Bir galibiyetten sonra da bu ortadan kalkacak Zaman zaman oynamayan oyuncuların üzülmesi doğaldır Ama bakıyoruz oynamayan oyuncular daha çok prim yapıyor Kadroda 18 yapmak zor Hepsi kaliteli oyuncular Oynamayan oyuncuyu mutsuz bir tabloya sokuyoruz Bu da bize zarar veriyor Bir gerçek var Trabzonspor, daha iyi bir duruma geldi Puan cetvelindeki durumuna göre baskı var Ligin ikinci yarısının 3 haftasını oynuyoruz Süreyi kısa veriyorum Çünkü toplum sabırsız En kısa sürede bu eksikliği giderip Trabzon halkını mutlu etmek istiyoruz" diye konuştu
Ziya Doğan, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan daha fazla atak oyuncusuyla oynadıklarını da işaret ederek, "Gökdeniz, Yattara, Ersen ve Umut'un oynadığı bölümler oldu Yeri geldi 5 forvete döndük Ama bunlar nasıl seyrediliyor, bunlar seyredilen insanların sorunu Ben çok rahatım İlk yarıda bu kadar rahat değildim Bazı mevkilerde fazlalık, eksiklikler vardı Zorlanıyorduk Bugün dengeli takımız Oyuncular üzerindeki baskıyı almakta bizim görevimiz Ondan rahatsız olmuyoruz Büyük kulüplerde bir maçın sonucuna göre yaşayamazsın, bir maç biter diğer maça konsantre olmak zorundasın 28 oyuncu değişmiş Takım oyununun hemen oluşması kolay değil Ama Trabzonspor'da hemen başarı isteniyor" dedi
Doğan, şu anda puan cetvelindeki sıralamadan ve sonuçtan herkes gibi kendisinin de mutlu olmadığını vurgulayarak, "Ama şimdi dengeli bir kadromuz var, çalışmadan ve futboldan memnunum Biraz bekleyelim ne olacağını görürsünüz Ümitliyim İnşallah bu maç çıkış maçımız olacak Taraftarımızdan beklentimiz var Onları çok üzdük biliyorum Onların desteğine ihtiyacımız var Aynı şekilde desteklerine devam etsinler Şu maçı istisna maç olarak görüp çıkıp bir galibiyet aldıktan sonra devamının geleceğini biliyoruz Bizden beklentileri, futbolcu, yönetim kurulu da teknik ekip de biliyor Biz de başarılı olmak istiyoruz Ama biraz da takım oluşurken bazı sıkıntıları göz önünde almak lazım Anormal bir takım beklemek de kolay değil Salgın hastalık var ama mazeret olarak söylemiyorum Yine de güçlü bir 11 ortaya çıkaracağız Zevk veren, mücadele eden, hücumu daha çok düşünen Trabzonspor var Ama kalıplaşmış düşünceler sürüyor Savunma oynamıyoruz biz 7 forvetle mi oynayalım yani? Takımı çıkaran, rakipleri izleyen, onlarla sürekli antrenmanlarda beraber olan benim ve kararı ben veririm Buna da saygılı olunmasını istiyorum" diye konuştu
Doğan, Musampa ve Marcelinho ile ilgili soruları da, "Oynamayan oyuncu burada kahraman olur Bir tek bunu burada gördüm Dışarıda kalan oyuncular daha çok ilgi görüyor Ben de bu anlayışı anlamış değilim Marcelinho'nun açıklamalarına yorum yapmak istemiyorum Burada da onu 7-8 maç ikili forvetin arkasında oynattım, ama sonuç ortada" ifadesini kullandı
|
|
|
|