Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Patlıcan Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Patlıcan Salatası



Vejetaryen Patlıcan Salatası Tarifi - Vejetaryen Patlıcan Salatası Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


2 büyük patlıcan

1/3 bardak zeytinyağı

1/3 bardak limon suyu

3 diş sarımsak (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 bardak sade yoğurt (isteğe bağlı)

1/4 bardak çok ince çekilmiş ceviziçi (isteğe bağlı)


Patlıcanları doğrudan ateşin (gaz veya elektrikli) üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin

Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır

Patlıcanın suyu çıktığında ve iyice yumuşadıklarında ocağı söndürün ve soğumaya bırakın

Yanmış kabukların tamamını dikkatlice soyun (hiç siyah nokta kalmasın)

Bir çatalla ezin (blender olmasın lütfen) ve tuz, yağ,

limon suyunu ve dövülmüş sarmısakları ekleyin, eğer yoğurt ve ceviz konacaksa onları da koyup iyice karıştırın

Üstünü ince kıyılmış maydanoz, birkaç zeytinle süsleyin Etrafına domates dilimleri de konabilir

Alıntı Yaparak Cevapla