Yalnız Mesajı Göster

Vejetaryen Pilaki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen Pilaki



Vejetaryen Pilaki Tarifi - Vejetaryen Pilaki Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


1/2 kg kuru fasulye

3 büyük soğan ve 3 büyük domates

1/2 bardak zeytinyağı

1/2 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

2 bardak su

Yarım demet maydanoz


Kuru fasulyeyi geceden beş bardak suda (2 bardak sudan ayrıca olarak) ıslatın

Aynı suda fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın ve süzgece alın

Haşlanmış suyu dökün

Soğanları doğrayıp yağı ekleyerek tencereye koyun ve soğan pembeleşene kadar pişirin

Soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış domatesleri doğrayıp soğanlara ekleyin, iyice yumuşayana kadar pişirin

Sonra yarı pişmiş fasulyeyi, şekeri, tuzu ve suyu ekleyerek orta hararette yarım saat kadar veya fasulyeler iyice pişene kadar pişirin ama fasulyelerin iyice erimemesi gerekir

Oda sıcaklığında servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla