Konu
:
Vejetaryen Pilaki
Yalnız Mesajı Göster
Vejetaryen Pilaki
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vejetaryen Pilaki
Vejetaryen Pilaki Tarifi - Vejetaryen Pilaki Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
1/2 kg kuru fasulye
3 büyük soğan ve 3 büyük domates
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 bardak su
Yarım demet maydanoz
Kuru fasulyeyi geceden beş bardak suda (2 bardak sudan ayrıca olarak) ıslatın
Aynı suda fasulyeler yumuşayana kadar haşlayın ve süzgece alın
Haşlanmış suyu dökün
Soğanları doğrayıp yağı ekleyerek tencereye koyun ve soğan pembeleşene kadar pişirin
Soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış domatesleri doğrayıp soğanlara ekleyin, iyice yumuşayana kadar pişirin
Sonra yarı pişmiş fasulyeyi, şekeri, tuzu ve suyu ekleyerek orta hararette yarım saat kadar veya fasulyeler iyice pişene kadar pişirin ama fasulyelerin iyice erimemesi gerekir
Oda sıcaklığında servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul