Yalnız Mesajı Göster

Ançuezli Pirinç Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ançuezli Pirinç Salatası



Kullanılacak malzeme (4 kişilik):


2 su bardağı pirinç,

zeytinyağında konserve edilmiş 3 ançuez,

1 baş büyük soğan,

yarım demet maydanoz,

1 kaşık sulandırılmış hardal,

yeteri kadar zeytinyağı,

sirke,

karabiber ve tuz



Yapılışı:


Pirinçler diriliği kaybolmayacak kadar haşlanır Bol suyla yıkanıp süzülür Fırında pişirilmiş soğan kat kat ayrılıp dörder parçaya bölünür


Ançuezler fileto durumuna getirilip maydanozla birlikte kıyılır Sonra pirinç, soğan parçalan ve ançuez karıştırılıp salata tabağına konur


Küçük bir kâsede tuz, biber, sirke, hardal ve zeytinyağı iyice karıştırıldıktan sonra gezdirerek salataya dökülür ve servis yapılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla