Yalnız Mesajı Göster

Hindili Salata

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindili Salata



Malzemeler


* 1 çay kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)

* 1 çay kaşığı biberiye (ince kıyılmış)

* 1 adet orta boy kırmızı soğan (halka doğranmış)

* 1 adet etli kırmızıbiber (ince halka doğranmış)

* 1 adet yeşil etli biber (ince halka doğranmış)

* Yarım demet kıvırcık marul (iri doğranmış)

* 150 gram ıspanak (sadece yaprakları, iri doğranmış)

* 2 çorba kaşığı elma sirkesi

* 2 su bardağı kaynar su

* 1 paket hindi bonfile

* 2 diş sarmısak (dövülmüş)

* 4 çorba kaşığı zeytinyağı

* 2 çorba kaşığı limon suyu

* Tuz (arzu edilen miktarda)

Hazırlanma Şekli


Suya 1 çorba kaşığı sirke ve etleri katıp, orta ateşte 10 dakika pişirin ve kendi suyu içinde soğutun Süzdükten sonra haşlama suyundan 2 çorba kaşığı ayırın Ispanak, kıvırcık, marul, yeşil biber, kırmızıbiber, kırmızı soğan ve eti harmanlayıp, salata tabağına yerleştirin Biberiye, limon kabuğu, sarmısak, zeytinyağı, limon suyu ve etin haşlama suyunu küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın Sosu, salata malzemesinin üzerine gezdirin, buzdolabında 15 dakika dinlendirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla