Yalnız Mesajı Göster

Taratorlu Karnabahar Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taratorlu Karnabahar Salatası



Malzemeler


1 Adet karnabahar

2 Fincan ayçiçek yağı

2 Dilim bayat ekemek içi

50 Gram ceviz veya fıstık

1 Fincan limon suyu

2 Diş sarımsak,tuz

2 Fincan mayonez

Süslemek için :

1 Adet domates

Yarım demet maydanoz

5-6 Adet kırmızı lahana yaprağı

Hazırlanışı


Karnabaharı yıkadıktan sonra bir tencerede bir miktar su içinde yıpratmadan yumuşayıncaya kadar haşlayın

Tencereden alıp dallarını küçük parçalar halinde ayırın

Yayvan bir salata tabağına dizin

Tuzunu atıp bekleyin

Beklerken taratoru hazırlayın

Ceviz içlerini havanda macun haline gelinceye dek iyice dövün

Ekmek dilimlerini hafifçe ıslatın

Elimizle sıkarak suyunu iyice süzelim ve cevizlere ilave edin

Sarmısakları da soyup ekleyin

Bütün malzemeyi robotta çekip, macun haline getirin

Yağı incecik akıtarak ve taratoru karıştırarak ilave edin

1/2 limon suyunu ve tuzunu ilave edip çırpın

Bu taratora mayonezi de ekleyerek karıştırın

Taratoru karnabaharın üzerine yayın

Kırmızı lahana yapraklarını incecik kıyarak, üzerine kalan limon suyunu gezdirin

10 dakika bekletin

Salatanın orta kısmını domates ve maydanoz dalları ile süsleyin

Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla