Konu
:
Lavaş Kasede Tavuk Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Lavaş Kasede Tavuk Salatası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lavaş Kasede Tavuk Salatası
Malzemeler :
3 adet ligth tavuk göğsü
1 su bardağı yoğurt
6 yemek kaşığı mayonez
3-4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
yarım demet dereotu
4-5 diş rendelenmiş sarımsak
tuz hazır paket lavaş
Yapılışı :
Tavuk göğüsleri haşlanır, soğuyunca lif lif ayrılır
Yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz, ince doğranmış dereotu ve ceviz karıştırılır ve tavuklarla iyice harmanlanır
Hazır lavaşlar bir çorba kasesi (ya da arzuya göre istenilen büyüklükte bir yuvarlak objeyle) kesilir
Kesilen parçalar bir muffin kalıbına (ya da ısıya dayanıklı küçük fırın kaselerine) kase şekli verilerek yerleştirilir
200 derece ısınmış fırında 3-5 dk
pembeleşinceye kadar pişirilir
Fırından çıktıktan sonra içlerine tavuk salatası istenilen ölçüde koyulur ve arzuya göre üzerleri taze nane yapraklarıyla süslenir
(Dilerseniz aynı salatayı tavuk yerine herhangi bir jambon kullanarak da yapabilirsiniz)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul