Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Patates Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Patates Salatası



patates salatası nasıl yapılır - hollanda usulü patates salatasıMalzemeler:


1/2 kilo patates

150 gram Emmenthal peyniri

1 olgun ve salatalık sert domates

1 baş soğan

1 demet maydanoz

yeteri kadar sirke ve zeytinyağı


Tarifi:


Patatesleri iyice yıkadıktan sonra kaynar tuzlu suda başlamalı Sudan çıkarır çıkarmaz kabuklarını soyup bir kenarda soğumaya bırakmalı Patatesler soğuyunca bunları fındık iriliğinde parçalara doğ ramalı (İsteyenler dilim dilim de doğraya bilirler) Buna küçük parçalara doğranmış peyniri katmalı, iyice harmanladıktan sonra salata servis tabağına boşaltmalı Soğanı rendelemeli ve tuzlayıp iyice sı karak acımtırak suyunu çıkardıktan sonra yıkamalı ve süzüp suyunu giderdikten sonra servis tabağındaki patates peynir karışımının üstüne yaymalı Bunun üstünü dilim dilim kesilmiş domatesle süslemeli


Bir küçük kâseye yeteri kadar zeytinyağıyle sirke (İsteyenler limon) koymalı Buna yeteri kadar tuzla karabiber serpmeli ve karışımı iyice çırpıp birbirine yedirmeli Sonra bu salçayı salatanın üstüne gezdirerek dökmeli

Temizlenmiş ve yıkandıktan sonra kıyılmış maydanozu da serpiştirdikten sonra salatayı sofraya götürmeli


Avrupa'lılar bu salatayı bambaşka bir biçimde yapmaktadırlar Onlar patates ve Emmenthal peynirinden gayrı 1 kâse mayhoş yoğurt, 1 desilitre krema ve tuzla biber kullanmakta, soğan, domates, maydanoz ve sirkeyle zeytinyağına yer vermemektedirler

Salata servis tabağına patatesle peyniri karıştırıp koyduktan sonra tuzlayıp biberlemekte, kremayla yoğurdu birlikte çırpmakta ve bunların üstüne yaymaktadırlar Servis yapmadan önce de salatayı 1 saat buzdolabında tutmaktadırlar


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla