Konu
:
Peynirli Patates Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Patates Salatası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Patates Salatası
patates salatası nasıl yapılır - hollanda usulü patates salatasıMalzemeler:
1/2 kilo patates
150 gram Emmenthal peyniri
1 olgun ve salatalık sert domates
1 baş soğan
1 demet maydanoz
yeteri kadar sirke ve zeytinyağı
Tarifi:
Patatesleri iyice yıkadıktan sonra kaynar tuzlu suda başlamalı
Sudan çıkarır çıkarmaz kabuklarını soyup bir kenarda soğumaya bırakmalı
Patatesler soğuyunca bunları fındık iriliğinde parçalara doğ
ramalı (İsteyenler dilim dilim de doğraya
bilirler)
Buna küçük parçalara doğranmış peyniri katmalı, iyice harmanladıktan sonra salata servis tabağına boşaltmalı
Soğanı rendelemeli ve tuzlayıp iyice sı
karak acımtırak suyunu çıkardıktan sonra yıkamalı ve süzüp suyunu giderdikten sonra servis tabağındaki patates peynir karışımının üstüne yaymalı
Bunun üstünü dilim dilim kesilmiş domatesle süslemeli
Bir küçük kâseye yeteri kadar zeytinyağıyle sirke (İsteyenler limon) koymalı
Buna yeteri kadar tuzla karabiber serpmeli ve karışımı iyice çırpıp birbirine yedirmeli
Sonra bu salçayı salatanın üstüne gezdirerek dökmeli
Temizlenmiş ve yıkandıktan sonra kıyılmış maydanozu da serpiştirdikten sonra salatayı sofraya götürmeli
Avrupa'lılar bu salatayı bambaşka bir biçimde yapmaktadırlar
Onlar patates ve Emmenthal peynirinden gayrı 1 kâse mayhoş yoğurt, 1 desilitre krema ve tuzla biber kullanmakta, soğan, domates, maydanoz ve sirkeyle zeytinyağına yer vermemektedirler
Salata servis tabağına patatesle peyniri karıştırıp koyduktan sonra tuzlayıp biberlemekte, kremayla yoğurdu birlikte çırpmakta ve bunların üstüne yaymaktadırlar
Servis yapmadan önce de salatayı 1 saat buzdolabında tutmaktadırlar
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul