Yalnız Mesajı Göster

Baharat Soslu Mısırlı Antre

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharat Soslu Mısırlı Antre



MALZEMELER


2 pırasa

250 gr konserve mısır

1 yumurta

1 yumurta akı

Yarım su bardağı süt

4 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı toz maya

2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı galeta unu

Tuz, biber

Sos için:


Yarım su bardağı tavuk suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı hardal

1 çorba kaşığı limon suyu

Yarım çorba kaşığı sirke

2 çorba kaşığı karışık baharat

YAPILIŞ TARİFİ


Sos için gereken malzemeleri bir kavanoza alıp ağzını kapatın ve çalkalayıp buzdolabına koyun Pırasaları temizleyip halkalar halinde doğrayın Zeytinyağını tavada ısıtıp pırasayı ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika sote edin


Fırını 180 dereceye ayarlayın Yumurta, yumurta akı, süt, un, maya, mısır ve peyniri derin bir kapta karıştırın Sufle kalıbını hafifçe yağlayıp galeta unu serpin Mısırlı karışımın yarısını kalıba dökün


Mısırlı karışımın üzerine pırasayı ilave edin Kalan karışımı üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırında benmari usulü yaklaşık 40 dakika pişirin Benmariden alıp tekrar fırına vererek 20 dakika daha pişirin


Kalıbı fırından alıp soğumaya bırakın Turtayı düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın Hazırladığınız kavanozdaki baharatlı sosu dolaptan alıp tekrar çalkalayın ve mısırlı turtanın üzerine kaşık kaşık gezdirip servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla