Konu
:
Baharat Soslu Mısırlı Antre
Yalnız Mesajı Göster
Baharat Soslu Mısırlı Antre
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharat Soslu Mısırlı Antre
MALZEMELER
2 pırasa
250 gr konserve mısır
1 yumurta
1 yumurta akı
Yarım su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı toz maya
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, biber
Sos için:
Yarım su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı karışık baharat
YAPILIŞ TARİFİ
Sos için gereken malzemeleri bir kavanoza alıp ağzını kapatın ve çalkalayıp buzdolabına koyun
Pırasaları temizleyip halkalar halinde doğrayın
Zeytinyağını tavada ısıtıp pırasayı ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika sote edin
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Yumurta, yumurta akı, süt, un, maya, mısır ve peyniri derin bir kapta karıştırın
Sufle kalıbını hafifçe yağlayıp galeta unu serpin
Mısırlı karışımın yarısını kalıba dökün
Mısırlı karışımın üzerine pırasayı ilave edin
Kalan karışımı üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırında benmari usulü yaklaşık 40 dakika pişirin
Benmariden alıp tekrar fırına vererek 20 dakika daha pişirin
Kalıbı fırından alıp soğumaya bırakın
Turtayı düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın
Hazırladığınız kavanozdaki baharatlı sosu dolaptan alıp tekrar çalkalayın ve mısırlı turtanın üzerine kaşık kaşık gezdirip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul