Yalnız Mesajı Göster

Dana Jambonlu Salata

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Jambonlu Salata



Malzemeler

250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş

600 ml su

tuz

150 gr taze bezelye

250 gr kabak, dilimlenmiş

2 yemek kaşığı mayonez

4 yemek kaşığı yoğurt

1/2 çay kaşığı hardal tozu

taze çekilmiş karabiber

250 gr lahana, ince doğranmış

Taze soğan, kıyılmış, süslemek için



Yemeğin Tarifi

Suyu bir tencerede bir taşım kaynatın Tuzu ve bezelyeleri koyun Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak pişirin


Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak daha pişirin Süzüp soğumaya bırakın


Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin Tekrar karıştırın


Karışımı bir salata kabına alıp, taze soğanla süsleyin Bu salatayı dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz


ALTERNATİF: Tazesi yerine dondurulmuş bezelye kullanırsanız, pişme süresi daha az olacağından, kaynar suya kabaklar ile birlikte koyun Dana jambonu yerine tavuk jambonu, sosi ve benzeri etleri kullanabilirsiniz


SERVİS ÖNERİLERİ: Taze ekmek veya taze pide ile servis yapın



ÇOĞU YEMEK SALATASIZ GİTMEZ BUYRUN SALATA

Alıntı Yaparak Cevapla