06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Jambonlu Salata
Malzemeler
250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş
600 ml su
tuz
150 gr taze bezelye
250 gr kabak, dilimlenmiş
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı hardal tozu
taze çekilmiş karabiber
250 gr lahana, ince doğranmış
Taze soğan, kıyılmış, süslemek için
Yemeğin Tarifi
Suyu bir tencerede bir taşım kaynatın Tuzu ve bezelyeleri koyun Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak pişirin
Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak daha pişirin Süzüp soğumaya bırakın
Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin Tekrar karıştırın
Karışımı bir salata kabına alıp, taze soğanla süsleyin Bu salatayı dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz
ALTERNATİF: Tazesi yerine dondurulmuş bezelye kullanırsanız, pişme süresi daha az olacağından, kaynar suya kabaklar ile birlikte koyun Dana jambonu yerine tavuk jambonu, sosi ve benzeri etleri kullanabilirsiniz
SERVİS ÖNERİLERİ: Taze ekmek veya taze pide ile servis yapın
ÇOĞU YEMEK SALATASIZ GİTMEZ BUYRUN SALATA
|
|
|