06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklalı Makarna Salatası
Baklalı Makarna Salatası Nasıl Yapılır - Baklalı Makarna Salatası Tarifi
Malzemeler:
8 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
500 g makarna
300 g taze iç bakla
2 diş sarımsak (soyulmuş)
4 çorba kaşığı sirke
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
4 kiraz domates (her biri 4'e bölünmüş)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
Tarifi:
Bir tencereye 4 litre (yaklaşık 16 su bardağı) su koyup, orta ateşe oturtarak bir taşım kaynatın Kaynayınca tuzun 1 tatlı kaşığını ve makarnaları ekleyip, makarnalar yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (yaklaşık 5 dakika) haşlayın
Tencereyi ateşten alıp, makarnaları bir süzgeçte süzdükten sonra, soğuk su altında çalkalayın Sonra yeniden suyunu süzdürüp, bir salata kâsesine aktarın Bir tencereye 1 litre (yaklaşık 4 su bardağı) su koyup, orta ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca iç baklaları ekleyip, iyice yumuşayıncaya kadar (8-10 dakika) haşlayın (donmuş bakla kullanıyorsanız, yalnızca 4 çorba kaşığı suda 5 dakika haşlamanız yeterlidir) Tencereyi ateşten alıp, baklaları bir süzgeçte süzerek, bir kenara bırakın
Doğranmış domatesler, sarmısak, sirke, kalan 1/4 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın İç baklalar, taze soğanlar, kiraz domates dilimleri, zeytinyağı ve domates - sarmısak püresini, kâsedeki makarnaların üstüne boşaltıp, iyice karıştırdıktan sonra, bekletmeden servis yapın
alıntı
|
|
|