Konu
:
Zencefilli Patlican Ezmesi
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Patlican Ezmesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Patlican Ezmesi
Malzemeler
- 1 kg patlıcan, sapları alınmış
- 175 ml yoğurt
- 1 diş sarmısak, ezilmiş
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- Tuz ve karabiber
- Maydanoz, süslemek için
Yapılışı
Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın
Patlıcanları bir çatalla delin
Sonra 45-60 dakika bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana kadar pişirin
Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın
Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın
Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın
Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blenderda karıştırın
1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun
Servis etmeden önce maydanozla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul