Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli Patlican Ezmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Patlican Ezmesi





Malzemeler


- 1 kg patlıcan, sapları alınmış

- 175 ml yoğurt

- 1 diş sarmısak, ezilmiş

- 1 yemek kaşığı şeker

- 1 çay kaşığı zencefil

- 1/2 çay kaşığı kimyon

- Tuz ve karabiber

- Maydanoz, süslemek için


Yapılışı


Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın Patlıcanları bir çatalla delin Sonra 45-60 dakika bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana kadar pişirin


Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın


Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blenderda karıştırın 1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutunServis etmeden önce maydanozla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla