Yalnız Mesajı Göster

Balkabağı Mezesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Mezesi



400 gr balkabağı

300 ml elma suyu

70 ml elma sirkesi

30 gr şeker

1 tutam safran1 küçük kırmızı biber

4 ince yeşil soğan

8 dilim kepekli ekmek

300 gr taze keçi peyniri

biraz anason

tere

pulbiber

tuz


Yapilisi:


Kabağın kabuklarını soyun çekirdeklerini temizleyin minik küp şeklinde doğrayın elma suyunu siraaai şekeri safranı kaynatın 100 gr kabağı 4 dakika haşlayın kenara alın Elma suyuna kalan kabakları anasonu ekleyin Kabakları suyunu tamamen çekinceye kadar 15 dakika pişirin Anasonu içinden alıp kabakları püre yapın Biberin çekirdeklerini çıkararak küçük doğrayın küp kabaklarlarla beraber püreye atın tuz ve pul biberi katın soğumaya bırakın Soğanları temizleyin ince halka doğrayın Ekmeklerin üzerine bolca peynir sürün üzerine püreyi sürün soğan ve tereyle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla