Yalnız Mesajı Göster

Patates Garnitür

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Garnitür



Malzemeler


* 4 adet patates (orta boy)

* ½ çay bardağı sızma zeytinyağı (veya karışık baharatlı zeytinyağı)

* ½ çay bardağı limon suyu

* ½ çay kaşığı sarımsak tozu (veya 1 diş döğülmüş sarımsak)

* 1 çay kaşığı çok ince döğülmüş maydanoz




Yapılışı


Patatesleri yıkadıktan sonra tuzlu suda çatlatmadan haşlayın Kenara alıp biraz soğuttuktan sonra kabuklarını soyun Her patatesi dilimleri birbirinden ayırmadan lale gibi dörde kesin


Balıkları servis yaptıktan sonra hazırladığınız patatesleri tabak başına birer tane gelecek tarzda dağıtın


Bir kapta zeytinyağı limon ve sarmısağı karıştırın İnce doğranmış maydanozları da ilave edip tekrar karıştırın ve her patatesin üzerine bir çay kaşığı gelecek tarzda dökün


Bu garnitür ve sos özellikler ızgara veya fırında pişmiş beyza etli iri balıkların yanında çok iyi gider Aynı sou balıkların üzerine de dökebilirsiniz Özellikle balıkların yağsız olduğu yumurtlama mevsimlerinde tadını arttırır


Patatesleri zeytinyağ-limon sosu yerine beşamel sos ile de servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla